hippo roller

De Hippo Water Roller werd in 1991 uitgevonden door twee Zuid-Afrikanen, mr. Pettie Petzer en Johan Jonker. In een Roller kan 90 liter water. Dat is behoorlijk meer dan de 20 liters die in containers gaan. Die containers worden vaak op het hoofd gedragen.

Beiden groeiden op op de boerderij en beiden zagen de effecten van de watercrisis op lokale gemeenschappen. De strijd om water is voor miljoenen een dagelijkse strijd.

Meer dan twintig landen
In 1994 gingen ze daadwerkelijk met een pilot-project aan de slag. Het project slaagde en sindsdien is het gegroeid. Op dit moment wordt de Hippo Water Roller in meer dan twintig landen gebruikt. De organisatie wil de Roller graag verder verspreiden. Nelson Mandela steunde het project en vroeg anderen, van personen tot bedrijven, hetzelfde te doen.

Het project is een sociale onderneming en gebeurt onder de hoede van Imvubu Projects. Zie Ook: https://www.facebook.com/ScienceNaturePage/videos/829397843859142/

http://www.hipporoller.org/