De kerstvakantie voor de medewerkers van de Ford-fabriek in Roemenië duurt dit jaar een week langer dan gebruikelijk. De autobouwer legt namelijk de productie van de B-Max stil en doet dat net voor de Kerst.

Reden voor de productie-onderbreking is de lage vraag naar de compacte ruimtewagen. De fabrikant wil eerst de voorraad verkleinen, voordat het nieuwe exemplaren uit de fabriek laat rollen. Het is niet voor het eerst dat Ford een productiepauze voor de B-Max inlast. Eerder dit jaar werd de bouw van het model ook al verschillende malen onderbroken. Ook de motorenproductie zal tijdelijk stil komen te liggen. Tijdens de extra vakantie krijgen de 4.000 medewerkers gewoon doorbetaald, zij het slechts 80% van hun salaris.

Ford bouwt de B-Max in zijn Automobile Craiova-fabriek, die sinds 2008 in handen van de Amerikanen is. De Roemeense fabriek is de enige B-Max wordt exclusief in de faciliteit gemaakt. De huidige dagelijkse output ligt op zo’n 370 auto’s per dag, terwijl Ford er kort na de marktintroductie 500 per dag maakte. In de eerste tien maanden van dit jaar verlieten 60.482 exemplaren van de B-Max de dealer, waarmee het model de beste verkochte compacte MPV in Europa is.

Bron en lees verder: Telegraaf