Particibaan gelooft in een samenleving waarin iedereen meedoet. Waar ruimte is voor het talent van iedereen. Vanuit de stellige overtuiging dat de samenleving daar beter van wordt.

Particibaan is opgericht door Jaouad Khamkhami, een sociaal bewogen ondernemer. Hij studeerde bestuurskunde vanuit de behoefte om iets bij te dragen aan de maatschappij. Wat precies, dat wist hij in het begin nog niet. Na zijn studie kwam hij terecht bij het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) waar hij als beleidsmedewerker meewerkte aan het personeelsbeleid van de rijksoverheid. Na een tijdje maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven om meer feeling te krijgen met de praktijk.

Onterecht aan de kant

Jaouad: “Ik zag zoveel mensen onterecht aan de kant staan. Mensen die graag een bijdrage willen leveren aan de maatschappij, maar daar geen mogelijkheid voor krijgen. Dat raakte mij diep. Vanaf toen werd mijn missie om daar iets aan te doen op een hele concrete manier. Vanuit mijn kennis van het overheidsbeleid weet ik goed welke regelingen er zijn en hoe bedrijven daar gebruik van kunnen maken. Ik heb gemerkt dat veel organisaties het lastig vinden om dat praktisch handen en voeten te geven. Daar helpt Particibaan hen bij.

Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Omdat het voor bedrijven daadwerkelijk veel toegevoegde waarde heeft om mensen die het op de arbeidsmarkt lastig hebben, een plek te geven. Dat kweekt al zoveel goodwill bij de andere medewerkers. Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die om wat voor reden dan ook, moeilijk aan de bak komt. En iedereen gunt zo iemand het beste. Hoe fijn is het dan dat je bij een bedrijf werkt, dat de ruimte geeft aan mensen met een beperking.”