Een moderne piramide in Parijs

In Parijs wordt een moderne piramide gebouwd. Er is gestart met de bouw van een piramidevormige wolkenkrabber van 42 verdiepingen in het 15e arrondissement aan de zuidwestelijke rand van de stad. De Tour Triangle zal in 2026 gereed zijn.

De Tour Triangle is een onregelmatige piramide met een trapeziumvormige basis. De perceptie van de  Triangle afhankelijk van de positie van waaruit het wordt waargenomen. Soms is er sprake van een sterk driehoekig silhouet, soms van een slank, puntig silhouet.

Herzog en De Meuron

Het is een project van Jacques Herzog en Pierre de Meuron. Na hun studie aan het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Zürich, waar ze in 1975 afstudeerden, richtten Jacques Herzog en Pierre de Meuron in 1978 hun bureau op in Bazel. Vanaf het begin was hun werk gericht op het nieuwe gebruik van bouwmaterialen, om zo een perfecte balans te vinden. Beiden geven sinds 1994 les aan Harvard University.

http://tour-triangle.com/