GroenLAB staat voor experimenteren met natuureducatie, ecologisch advies voor open ruimte en het betrekken van de gebruikers hierbij. Een inrichting is maar succesvol als de gebruikers meewerken aan het opstellen van het ontwerp. Zij dragen namelijk een uniek belevingsperspectief aan.

Sarie Van der Aa: Ik trok na mijn studies als biologe naar het buitenland. In Australië, Costa Rica en Mali ging ik als vrijwilliger aan de slag in verschillende natuurbehoudprojecten.

Regionaal landschap Barbantse Kouters

Terug in België startte ik als projectmedewerker bij Regionaal Landschap Brabantse Kouters. Na zeven jaar was ik klaar voor een andere uitdaging, deskundige participatie bij district Deurne, een functie die me veel bijleerde over het reilen en zeilen van de werking van een grote stad. Toch begon ik al snel mijn passie, ecologie en natuur, te missen.

De deelname aan de twee jaar durende opleiding Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting van Inverde, zorgde ervoor dat ik in 2017 eindelijk de sprong durfde wagen om mijn eigen bureau te starten, GroenLAB, waarin ik mijn passie voor ecologie en natuur en mijn goesting voor participatie en educatie combineer.

https://www.groenlab.be/