Opwindend nieuws! Onze nieuwe kralenarmbanden uit Mali zijn nu verkrijgbaar in onze webshop.

3 nieuwe variaties
16 vrouwen
1000 armbanden
6000 kilometer

Het gaat er niet alleen om dat je iets koopt dat je leuk vindt en dat bij je outfit past, maar ook dat je beseft dat wanneer je deze armbanden koopt, je iets om je arm draagt dat je verbindt met een vrouw in een dorp in Mali.

Handgemaakt door jonge vrouwen bij Here Bugu

De kleurrijke armbanden zijn handgemaakt door jonge vrouwen bij Here Bugu, een gemeenschap op het platteland van Mali. Daar maken zij deze armbanden met de hand. Dit doen ze door de stof van oude Afrikaanse omslagrokken, pagnes genaamd, om gedroogde palmbladeren heen te wikkelen. Het door Laura de Monchy ontworpen kralen patroon wordt hier vervolgens bovenop geregen. Het maken van één armband kan wel een hele dag duren.

Door de samenwerking met Here Bugu, een ecodorp opgezet door Stichting Rondom Baba, hebben de vrouwen een eigen inkomen en kunnen zij op deze manier aan een betere toekomst werken.

Wil je meer weten over deze armbanden, die hun levens veranderen?

Lees dan onze blog.

https://www.returntosender.nl/nl/