Slim ventileren heeft enorm aan belang gewonnen sinds de uitbraak van de COVID-19 pandemie. Onder meer in scholen is een gezond binnenklimaat belangrijk. De overheid onderzocht in 2020 duizenden schoolgebouwen.

Bijna een kwart bleek niet aan de wettelijke ventilatienormen te voldoen. Daarop werd begin oktober 2020 maar liefst 360 miljoen euro beschikbaar gesteld om schoolbesturen (en gemeenten) te helpen met aanpassingen aan hun systemen.
 

Webinar ‘Slim ventileren in scholen’
 
Hoe kunnen we onze schoolgebouwen slim ventileren, met oog voor energierekening en duurzaamheid? Wat is realistisch? Hoe meten we dit en hoe blijven we binnen de wettelijke norm? Op het webinar ‘Slim ventileren in scholen’ dat 54events, organisator van Vakbeurs Energie, organiseert op dinsdag 2 februari (van 11:00 tot 12:00 uur), krijgt u alle informatie. Hier en elders in deze nieuwsbrief vindt u de link om u gratis aan te melden.

Eén van de sprekers, Carl-Peter Goossen van BouwNext, deelt in deze nieuwsbrief zijn visie op slim ventileren in scholen. Daarnaast treft u natuurlijk informatie aan over de nieuwe BENG-eisen die op 1 januari 2021 van kracht zijn geworden. Ook besteden we aandacht aan de Stichting BCRG die een database opbouwt met verklaringen over de energieprestatie van producten en systemen die in de bouw- en installatiesector worden toegepast.

Webinar ‘Via gebouwschilrenovatie naar NOM?’
 
Nog een (wellicht ook voor u) interessant webinar is ‘Via gebouwschilrenovatie naar NOM?’, dat reeds morgen, dinsdag 26 januari, (van 11:00 tot 12:00 uur) plaatsvindt. Hierin staan de rol en het effect van de gebouwschil centraal. Welke tussenstations er zijn op weg naar 2050? Waar ligt de twijfel en waar doen we goed aan? Het volledige programma en een (gratis) aanmeldlink staan hier en verderop in de nieuwsbrief.

Vakbeurs Energie besteedt tijdens haar editie in 2021 (ook) ruim aandacht aan slim ventileren, NOM en de gevolgen van de nieuwe BENG-eisen. Op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 oktober 2021 zijn de Brabanthallen gevuld met exposanten en sprekers die u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen.
 

https://www.vakbeursenergie.nl/nl/