Als er een woord is dat in deze Coronatijd meer lading heeft gekregen dan ooit, is het verbinding. In tijden waarin we op onszelf en onze directe naasten zijn aangewezen, zoeken we vooral verbinding om niet af te glijden in eenzaamheid. Martina Schneider, auteur van Mind2HeartShift, had geen corona nodig om op zoek te gaan naar verbinding. Een traumatische jeugd en destructieve relatie brachten haar tot een zoektocht naar innerlijke balans en geluk. De schat aan kennis en ervaring die ze daarin opdeed, bracht ze samen in haar boek Mind2HeartShift, de 7 geheimen van een gelukkig leven.

De titel vertelt precies waar het in het boek over gaat. Martina Schneider legt uit hoe je een shift kunt maken van je brein naar je hart, om deze vervolgens op elkaar af te stemmen. Volgens de auteur is dit hard nodig, want veel mensen komen in de problemen doordat de ratio regeert. Ze zijn niet opgewassen tegen de overvloed aan prikkels en stress die dagelijks op ze af komt. Het gevolg is oververmoeidheid, burn-out, depressie en tal van andere klachten en aandoeningen. De onzekerheid en de veranderingen die Corona met zich meebrengt, kunnen voor deze mensen zomaar de fatale druppel zijn. Voor Martina was dit reden om extra vaart te zetten achter haar boek.

Over het boek

In Mind2HeartShift neemt Martina je mee op reis in jezelf naar een evenwichtig leven, waarin je met je hart bent verbonden met je hoofd. Met veel kennis, handige tips en tools ga je aan het werk met de ingrediënten voor gelukkig zijn: zelfliefde, compassie, geloof, bezieling, de kracht van je mind, de kracht van je hart en het beoefenen van dankbaarheid. Het feit dat de schrijfster zelf vanuit een diep dal de weg naar een gelukkig en zinvol leven heeft ervaren en doorleefd, zorgt ervoor dat de inhoud je meteen raakt. Ze biedt de lezer verschillende hulpmiddelen en technieken, zoals meditatie, visualisatie, ademhaling, rituelen en bijzondere HeartmathÒ-technieken. Het boek is theoretisch goed onderlegd en tegelijkertijd heel toegankelijk dankzij de talrijke oefeningen en praktische tips.

Over de auteur

Martina Schneider is opgegroeid in Duitsland en op haar 25e naar Nederland gekomen, op de vlucht voor haar verslaving en zichzelf. Stap voor stap krabbelt ze op. De combinatie van hoogbegaafdheid en hoog-sensitiviteit stellen haar in staat om in korte tijd veel te leren over gezondheid, mindfulness, spiritualiteit, psychologie en neurowetenschap. Ze volgde tal van studies en is inmiddels gediplomeerd HeartmathÒ-trainer en ervaren coach in hoogbegaafdheid, HSS/HSP, ADHD, inspiratie en empowerment. Tegenwoordig heeft ze een eigen praktijk als trainer en coach en werkt ze daarnaast als adviseur voor de overheid.

Mind2HeartShift, de 7 geheimen van een gelukkig leven is vanaf 1 mei verkrijgbaar bij de uitgever,  202publishers.nl en bij elke boekhandel.