Wat ooit begon als een bijverdienste tijdens een sabbatical, groeide uit tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland met verkooppunten in 21 landen. Ellen Visser is oprichter en eigenaar van Eco Warehouse: EU distributeur gespecialiseerd in duurzame non-food producten. Door de snelle groei is Eco Warehouse door het FD uitgeroepen tot Gazelle 2020

Webshop voor biologische zaden

Ellen Visser begon in 2014 een webshop voor biologische zaden. Hoewel het als hobby was bedoeld, ging ze toch na een jaar op zoek naar een oplossing voor de seizoensgebonden verkoop. Er moest een product bijkomen dat duurzaam was, makkelijk te verzenden, niet eetbaar, lang houdbaar en geen stekker had.

Bee’s Wrap

Bee’s Wrap, een duurzaam alternatief voor huishoud- en aluminiumfolie uit Amerika, voldeed hier aan. Na het product zelf getest te hebben, ging Ellen overstag. Al vrij snel liep de verkoop van Bee’s Wrap harder dan de zaden. Was de omzet over het hele eerste jaar nauwelijks 500 euro; drie jaar later steeg dit naar een kleine drie ton. Zes jaar na de start is Eco Warehouse qua omzet de miljoen al enige tijd gepasseerd en distributeur voor zeven verschillende merken. Voor de meeste daarvan heeft ze de exclusieve distributie binnen Europa. 

Foto: Sandra Stokmans