Met het verplichte vrouwenquotum voor de deur lanceert ondernemer en Internationale Zwarte Zakenvrouw 2003 Carmen Breeveld op 7 december 2020 haar boek “Het geheim van het old boys network”.

Ze beantwoordt hierin de vraag hoe je als (gekleurde) vrouw de top bereikt door gebruik te maken van het old boys network. Stapsgewijs zet Breeveld uiteen hoe je als vrouw gemakkelijk tot deze netwerken kunt toetreden en samen met de mannen succesvol wordt en blijft. Diverse topvrouwen leverden een bijdrage aan het boek.

Hoe verwerf je een plek?

In haar boek deelt Breeveld openhartig haar ervaringen, geeft ze praktische tips en biedt ze volop inspiratie. Welke valkuilen zijn er op de weg naar de top? Wat kunnen Nederlandse vrouwen leren van vrouwen met een andere culturele achtergrond? Hoe kunnen vrouwen elkaar versterken? En hoe verwerf je een stevige plek in het ‘old boys network’ en zorg je er ook nog eens voor dat jij je daar thuis voelt?

Valkuilen

Ook behandelt ze de hardnekkige valkuilen, de gebrekkige loyaliteit van vrouwen onderling en gaat zij dieper in op de onhandigheden die hen hinderen in hun weg naar de top. “Nederlandse vrouwen worstelen al ruim 100 jaar met het wegwerken van hun achterstand. Een van de meest gemaakte fouten is vriendinnen zonder invloed om hulp vragen. Als je slim bent, kies je voor samenwerking met een topman. Mannen vinden het namelijk altijd fijn om een vrouw ergens te kunnen introduceren,” aldus Breeveld.

https://www.linkedin.com/in/carmenbreeveld/