De Retwist CO-switch voorkomt stikkingsgevaar en schakelt cv-ketel direct uit | www.retwist.eu

Retwist brengt sinds eind 2017 een unieke koolmonoxidemelder op de markt die niet alleen alarm slaat wanneer een gevaarlijke hoeveelheid koolmonoxide gedetecteerd wordt, maar die ook direct de cv-ketel uitschakelt. Zo worden gebruikers niet alleen gewaarschuwd, maar wordt tevens erger voorkomen doordat de bron onmiddellijk uitgeschakeld wordt. Om deze koolmonoxidemelder onder andere ook bij particulieren in België, Duitsland en Frankrijk onder de aandacht te brengen, lanceert Retwist vanaf 2 november 2020 een vernieuwde website in meerdere talen: www.retwist.eu.

“Koolmonoxide is een sluipmoordenaar”, laat Erik Schouls (directie Retwist) weten. “Heel veel mensen zijn zich niet bewust van de gevaren van dit gas dat niet zelf waargenomen kan worden omdat het geurloos, reukloos en smaakloos is.” Daarnaast wordt onterecht gedacht dat koolmonoxide alleen kan vrijkomen bij oude of verouderde cv-ketels – maar niets is minder waar. “Ook bij nieuwe cv-ketels of andere verbrandingsapparaten zoals een hout- of pelletkachel, openhaard, geiser of gasfornuis kan koolmonoxide vrijkomen. Het is onze missie om iedereen bewust te maken van de gevaren van koolmonoxidevergiftiging.”

De unieke koolmonoxidemelder van Retwist is uitgerust met een uiterst nauwkeurige sensor die niet alleen koolmonoxide detecteert en daarna een alarmsignaal uitzendt, maar die ook onmiddellijk de cv-ketel uitschakelt. “De Retwist CO-switch is de enige melder die direct de bron uitschakelt”, licht Erik Schouls toe. En juist daarmee wordt erger voorkomen. “Omdat de bron automatisch uitgeschakeld wordt, hoef je dit niet zelf te doen of hulpdiensten in te schakelen waardoor gebruikers onnodig (langer) blootgesteld worden aan dit uiterst gevaarlijke gas.”

Nederlandse innovatie

De Retwist CO-switch is ontwikkeld en geproduceerd in Nederland en is opgenomen op de lijst met veilige producten die is samengesteld door de Federatie Veilig Nederland. Ook heeft de CO-switch het productcertificaat van KIWA en een CE-keurmerk; daarmee voldoet de Retwist CO-switch aan de benodigde kwalificaties en vereisten.

Eenvoudige installatie

Dankzij de eenvoudige plug-and-play toepassing is het systeem in slechts enkele minuten te installeren. De Retwist CO-switch wordt standaard geleverd met een montageplaat die eenvoudig aan het plafond of de wand te monteren is, maar het is ook mogelijk de melder op een centraal- of inbouwdoos te plaatsen. Naast een duidelijke gebruikshandeling bevat het pakket ook een stappenplan hoe je moet handelen bij een koolmonoxidealarm.

Sinds de ontwikkeling van de Retwist CO-switch zet Retwist zich in om deze unieke oplossing met behulp van de groothandel en installateurs landelijk onder de aandacht te brengen. Met de lancering van de vernieuwde website en een online marketingcampagne wordt de Retwist CO-switch niet alleen bij particulieren in Nederland aangeboden, maar ook in Duitsland en België. In de nabije toekomst hoopt Retwist nog meer (Europese) landen aan haar afzetmarkt toe te voegen.

Meer informatie over Retwist en de koolmonoxidemelder is te vinden op www.retwist.eu; daar vind je ook een link naar de installatievideo (www.retwist.eu/installatie).