Door Yoeri van Alteren en Ariane van Dijk

De toekomst moet je niet voorspellen, maar samen mogelijk maken! Dat is waar Technische Unie zich sterk voor maakt. Elke dag zetten wij alles op alles om de uitdaging van onze klanten mogelijk te maken. Dit doen we door snelle complete leveringen op de juiste tijd en plaats. Maar ook door het geven van advies, onze kennis te delen én diensten te ontwikkelen die onze klanten nóg meer ontzorgen. Met opgestroopte mouwen en een glimlach staan wij klaar voor onze klanten. En voor iedereen die keihard werkt om Nederland mooier, slimmer én duurzamer te maken.

GROENSTE KENNIS- EN DISTRIBUTIEPARTNER

Onze ambitie is om de groenste kennis- en distributiepartner van Nederland te zijn. Wij ondersteunen en ontzorgen onze klanten in alle fasen van hun duurzame projecten. We denken objectief mee in de voorfase, ontwerpen oplossingen en maken berekeningen voor bijvoorbeeld warmtepompen, zonne-energiesystemen en ledverlichting. Onze zonnepanelenservice is zelfs volledig Turn key ingericht. Dat betekent dat we bij zonnepanelenprojecten letterlijk al het werk uit handen van onze klant nemen. Van het advies- en ontwerptraject, tot en met de levering, montage en eventuele monitoring.

DUURZAAM WERKPROCES

In de steden werken wij grotendeels met elektrisch vervoer. Onze materialen kopen wij zo duurzaam mogelijk in en we gaan bewust om met onze afvalstromen. Waar mogelijk worden alle producten verpakt in onze groene kratten. Deze worden actief retour genomen en uiteindelijk gerecycled.

DUURZAME TOOLS

Recent hebben we diverse tools ontwikkeld zoals een warmtepompconfigurator. Hiermee kunnen we voor onze klant eenvoudig en snel een warmteverliesberekening maken. Daarnaast hebben we ook een energiebesparingsverkenner waarmee we in enkele stappen de energiebesparingsmogelijkheden van een woning inzichtelijk maken. Deze tools helpen onze klant om de juiste oplossingen voor elke woning te kiezen en om traditionele producten te vervangen voor duurzamere alternatieven.

DUURZAAM ADVIES

Verder adviseren wij ook met betrekking tot de energietransitie. Wij schetsen voor klanten een realistisch tijdpad. Begin 2021 moet elke gemeente een transitievisie voor warmte hebben opgesteld. Oftewel een schema wanneer woonwijken van het gas af gaan. In onze adviezen, ontwerpen en berekeningen houden wij hier vanzelfsprekend rekening mee.

ENERGIELABEL C

Ook hebben wij een stappenplan ontwikkeld om alle kantoorpanden in Nederland met een oppervlakte van meer dan 100 vierkante meter en een energielabel D, E of F zonder grote bouwkundige ingrepen naar minimaal energielabel C te verlagen. Dit stappenplan begint met een quickscan op onze website. Hiermee wordt het voor ondernemers snel duidelijk welk energielabel hun kantoorpand heeft. Heeft het pand energielabel D of lager, dan kunnen zij via ons een EPA-U-advies aanvragen door een onafhankelijke, gecertificeerde EPA-U-adviseur. Deze adviseur brengt niet alleen de mogelijke besparingsmaatregelen in kaart, maar ook bijbehorende subsidiekansen en financiële regelingen.

INSPIRATIECENTRUM DUURZAAMHEID

In Zwolle hebben wij ons Inspiratiecentrum Duurzaamheid. Hier kunnen klanten de nieuwste duurzame technieken bekijken en beleven. Veel oplossingen zijn namelijk werkend opgesteld. Klanten vinden hier onder andere de nieuwste warmtepomptechnieken, zonne-energieinstallaties en WTW-oplossingen. Maar er is ook een lichtlab waar klanten álles leren over duurzame lichtoplossingen.

In Eindhoven wordt momenteel ons tweede inspiratiecentrum gebouwd. Hier wordt vooral gefocust op industrie en woningbouw. Voor datatechnieken en innovatieve lichtoplossingen kunnen klanten op korte termijn terecht in ons nieuwe inspiratiecentrum in Utrecht. De panden in Eindhoven en Utrecht zijn volledig energieneutraal uitgevoerd. Op het distributiecentrum ligt een dakbedekking die de CO₂-uitstoot neutraliseert. En waar dat mogelijk is worden zonnepanelen toegepast. 

Wij zijn super trots op wat er al bereikt is en wat wij samen nog gaan bereiken. Samen maken wij een duurzamere wereld mogelijk!

https://www.change.inc/changemaker/technische-unie