Boeren die samenwerken met kunstenaars om te innoveren. Kunstobjecten die je helpen bij een seksueel trauma. De onmisbare rol van professionele kunstenaars in een zorgcentrum. Muurschilderingen die een verloederde steeg kleur geven. Laat je inspireren door de vele Brabantse voorbeelden in de innovatiegids ‘All Inclusive!’. In deze gids laten we zien wat de kracht van kunst is bij belangrijke maatschappelijke opgaven, zoals de energietransitie, leefbaarheid in de wijken en goede zorg en welzijn.

Innovatiekracht van Brabant

In Brabant weten we van aanpakken en samen doen! Hier is ruimte voor innovatie. In Brabant zitten kunstenaars niet op een eiland maar bouwen ze mee aan een prettige leefbare omgeving, zowel sociaal als fysiek.

Kunstloc Brabant laat zien wat de innovatiekracht is van de provincie Noord-Brabant. Wij jagen al jaren overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven aan om met kunstenaars samen te werken en treden hierbij op als vertaler tussen verschillende partijen. We stimuleren kunstenaars een rol te pakken in het publieke domein. We hebben de creativiteit en innovatiekracht van kunstenaars hard nodig. De afgelopen jaren zijn er prachtige resultaten geboekt. Er is een breed en enthousiast netwerk opgebouwd in allerlei maatschappelijke sectoren. Kunstenaars zijn gekoppeld aan opdrachtgevers en we hebben ons met z’n allen gebogen over de belangrijke maatschappelijke opgaven waar we voor staan, zoals energietransitie, leefbaarheid in de wijken, de kwaliteit van onze omgeving, ons Brabants landschap en goede zorg en welzijn.

Kunst voor iedereen

Laat je inspireren door deze vele voorbeelden in een kleurrijke innovatiegids. Wij laten zien wat er kan en hopen je te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan.

De gids is voor iedereen, ALL inclusive! 

Reis met ons mee, vanuit je leun- of tuinstoel, en vraag deze gids aan. Schrijf je NU in om als eerste deze gids GRATIS te ontvangen vanaf 10 augustus (deadline inschrijven 1 gratis exemplaar kan tot 27 juli). 

Vanaf 23 augustus kun je de gids digitaal lezen via onze website en is de gedrukte versie (tegen een onkostenvergoeding) te bestellen.

Credits gids: illustrator Ruben Topia, vormgeving Kaftwerk 

Inschrijven

https://www.kunstlocbrabant.nl/