In this video, I summarize the important news in a couple of minutes. 

1. Blockchain becomes very important for logistics. Lars Breedveld from Samsung SDS, a logistical platform explains why and in what way.

2. (Dutch) Schools are closed because of the Coronavirus. Solution: digital education!

3. (Dutch) In the coming weeks, I will give virtual interviews. This time, I interview Rolf Heynen, organizer of Solar Solutions. 

4. Join our Dutch CoMiBo, a virtual open drinks with musicians who will play at home of course!

How is blockchain key for logistical platforms like Samsung SDS?

Blockchain becomes very important for logistics. Lars Breedveld from Samsung SDS, a logistical platform explains why and in what way. 28 parties(!) are involved in delivering goods by containers from point A to B, including a lot of paperwork. The results are a lack of efficiency and transparency which is usually created by distrust. Blockchain is the best solution for this issue. It makes the process fast, efficient and transparent. Are organizations interested in this modernized solution?

Scholen zijn gesloten door Coronavirus. Oplossing: digitaal lesgeven!

Door de Coronavirus zijn ook scholen gesloten. Als oplossing heeft juf Judith het gratis platform Google Classroom gebruikt om les te geven op afstand. Met Google Platform laat Judith zien hoe je opdrachten kunt uitdelen en inleveren. Bovendien laat zij zien hoe je een videomeeting kan houden via Hangout om toch sociaal contact te krijgen met leerlingen. Een mooi voorproefje op de toekomst van lesgeven! 

Een digitale oplossing tijdens Coronacrisis? Een digitale interview! | Solar Solutions 2020

Door de Coronavirus staat de wereld even stil. Zo is onder andere het Solar Solutions evenement van 2020 uitgesteld. Hoe is dit aangepakt? Namens Natec heb ik met de belangrijke spelers (van Solar Solutions) interviews gehouden via Skype (door de virus natuurlijk!). De organisator van Solar Solutions, Rolf Heynen legt uit hoe zij het Coronaprobleem hebben aangepakt. Het geheime recept is accuraat anticiperen en loyaliteit vertonen aan klanten.

Kom gezellig naar de virtuele CoMiBo!

Vandaag (vrijdag) van 17.00 tot 18.00 is de CoMiBo thuiswerk borrel waar we allemaal gezellig met elkaar terugkijken op de week. Ook kan je luisteren naar muziek van artiesten die thuis spelen. Doe je mee als thuiswerker? 
CoMiBo staat symbool voor vertrouwen in wat komen gaat en met goede moed de week afsluiten. Ondanks alle hectiek, ondanks de onzekerheid en ondanks de tegenslagen. De vrijdagmiddagborrel, samen met je collega’s weer even in verbinding met de wereld tijdens de vrijdagmiddag.

https://www.comibo.nl/

See you next week!

Vincent Everts