Environmental organization Urgenda won their 7 year legal battle against the Dutch State! The Dutch Supreme Court ruled that the Dutch State must reduce greenhouse gas emissions to protect the health of its people. What does this final sentence of the Dutch Supreme Court mean for other countries? Tessa Khan, Co-director of Climate Litigation Network/Urgenda explains the international relevance of the Urgenda case. Moreover, the Japanese press are interested in this case as it is world news, and by the fact there are 20 cases like this in other counties. 

http://bit.ly/36QHssO

Urgenda heeft de Klimaatzaak gewonnen! Wat betekent dit voor de Nederlandse Staat? 

Milieuorganisatie Urgenda heeft de ultieme rechtszaak gewonnen tegen de Nederlandse staat om deze te dwingen tot het voeren van een ambitieuzer klimaatbeleid. Wat betekent het voor de overheid om te zorgen dat er 14 megaton CO2-uitstoot moet worden bespaard binnen één jaar? Is het ook haalbaar dat Nederland 25% CO2 bespaart in 2020, terwijl de stand nu 21% is en het Europese gemiddelde liefst 27%? Marjan Minnesma, directeur van Urgenda legt uit wat de overheid kan doen om de uitstoot te verminderen. Bovendien kunnen zelfs verzorgingshuizen een steentje bijdragen aan het reduceren van de uitstoot door middel van energiebingo! Dit is één van de 50 maatregelen wat op de website van Urgenda staat

Rabobank blockchain: open source identity & career wallet | Djuri Baars

Rabobank is bezig met een open source identity & career wallet, waar op de Blockchain Innovation Conference al eerder over verteld werd. Hoe zit het nu met dit project waar diploma’s op de blockchain worden gezet? Ik interview Blockchain lead Djuri Baars. Ook bespreken we de Technology Trend Report van de Rabobank, met onderwerpen als Blockchain, AI en Big Data. Hoe gaat de toekomst eruit zien? Op 30 juni 2020 zullen we hier verder op ingaan tijdens BIC20
 

Betaal TV aflevering 9: BigTech bedrijven, China & Feestdagen

Dit keer gaat betaalTV over BigTech bedrijven. Bedrijven die volop aanwezig zijn in het leven van consumenten en zich ook bezighouden met betalingsverkeer (zoals Google & Alibaba). Zie hier een teaser. Wat moeten we daar nou van vinden? Arjan Bol (Mastercard) en Wijnand Jongen (Thuiswinkel.org) geven antwoord! Ook toon ik hoe het betalen in China gaat en praat over het belang van de de feestdagen voor de omzet in de detailhandel samen met Eus Peters (Raad Nederlandse Detailhandel). Hier de volledige aflevering

Hoe kunnen we laadpaalklevers aanpakken? Rotterdam heeft het antwoord met data!

Je elektrische auto aan de laadpaal laten terwijl deze al is opgeladen? Rick Wolbertus (HvA) deed onderzoek naar laadpaalklevers en legt uit hoe groot het probleem is. In 2018 is dit laadpaalkleven al ruim 18.000 keer gebeurd in Rotterdam! Adviseur mobiliteit van Gemeente Rotterdam John Akkermans vertelt mij hoe data een uitkomst kan zijn voor het laadpalenproblematiek. Wat betekent het voor Rotterdam in de toekomst op het gebied van elektrisch rijden? 
 

See you next week!

Vincent Everts