AlphaBeats heeft een systeem gebouwd dat gebruik maakt van iemands favoriete muziek om de hersenen te ontspannen. Gebaseerd op real-time monitoring van de hersen- en hartactiviteit, maakt een algoritme het mogelijk om de muziek licht aan te passen, waardoor de hersenen in een “alfa-modus” gaan kunnen ontspannen.

AlphaBeats zegt dat het je hersenen in slechts 10 minuten naar zo’n alfamodus kan leiden. Alpha staat daarbij voor alfagolven, golven die geproduceerd worden wanneer je hersenen ontspannen zijn.

Echt ontspannen

AlphaBeats, opgericht door Bert-Jan Woertman, werkt al enkele maanden in de Eindhovense HighTechXL accelerator en gebruikte XL Day – op 13 december – voor hun eerste publieke bekendmaking. “We leven in een wereld die lijkt te zijn vergeten hoe je je moet ontspannen”, zei AlphaBeats CMO Han Dirkx op het podium van XL Day. “Onze hersenen en ons zenuwstelsel leven in een voortdurende staat van opwinding en stimulatie. En we geven onszelf nauwelijks de kans om ons echt te ontspannen.”

Zie voor meer details: