Wilt u een origineel Sinterklaas (of Kerst) cadeau schenken? Denk dan eens aan een pakje kunst. Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio. 

De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts €4. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan €3. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen. Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op.

Pas op!

Kunst kan verrassen, verwarren, ontroeren, irriteren, etcetera. Om haar ten volle te bevatten heeft kunst een incubatietijd.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Ondertussen is dit aantal gegroeid naar 45 automaten, verspreid over 33 steden in Nederland. Er doen meer dan 1000 kunstenaars mee. Klik hier voor de meest actuele locaties.

Automaten kunnen geplaatst worden in boekhandels, theaters, musea etcetera. Mocht je interesse hebben om mee te doen aan dit landelijk project, vul dan het contactformulier in.

Op de Geschiedenis-pagina vind je informatie over kunstautomaten uit het verleden en het heden. Op de Bitri-pagina lees je over de automaten die Pakje Kunst als cultureel erfgoed probeert veilig te stellen.