Daar is die dan: de nieuwe Tesla Cybertruck! Voor de lancering kwamen er allerlei foto’s van mogelijke designs online, maar dit had niemand verwacht.

Tesla Cybertruck

Cybertruck Unveiling Event

Het Unveiling Event vond plaats in California op donderdagavond 21 november lokale tijd (vrijdagochtend vroeg in de ochtend 22 november). MisterGreen was erbij en vat hier het event en de specificaties van de Cybertruck voor je samen.

Design Cybertruck:

De truck doet zijn naam eer aan. De termen “cyber, monster, mars-truck, tank en future” zijn het eerste waar je aan denkt wanneer je dit bakbeest ziet. Je weet niet wat je ziet, wanneer je de Cybertruck naast een “normale” pick-up zet.

Het interieur is zoals je van een Tesla verwacht: strak, simplistisch en ruim. Ook is er voorin een extra zitplek, iets wat vaker voorkomt bij Pick-ups.

Bekijk hieronder een video van een van de eerste ritjes in de Cybertruck, waarin het interieur uitgebreid onder de loep wordt genomen:

‘Bijna’ onverwoestbaar

Naast het design heeft Tesla zich ook gestort op de kracht/sterkte van het extrieur. De Cybertruck ziet er niet alleen uit als een monster, maar is ook zo krachtig.

Ovnverwoestbare deuren:

Hoe kan je laten zien dat je nieuw ontworpen truck krachtiger is dan andere pick-ups? Juist, dan neem je een hamer en ram je op een deur. Dit deed hoofd designer Franz von Holzhausen met een “standaard” deur van een pick-up, gevolgd door een klap met de hamer op de cybertruck. Het verschil is indrukwekkend.

Sterkere ramen leveren hilarisch moment op:

Laadruimte:

Hoe bewijs je dat de Cybertruck genoeg laad-ruimte heeft? Laat dat maar aan Elon over! Een motor of een stel fietsen meenemen is geen probleem en dit wordt bewezen door een quad in de laadbak te rijden.

De laadruimte is 2,8 vierkante meter groot en 1,9 meter lang. Deze ruimte kan zowel dicht als open, waardoor je ook in de hoogte kan werken. Het trekgewicht is meer dan 6.300 kilo. Voor de beeldvorming: een trekgewicht rond de 3.500 kilo is gebruikelijk voor een pick-up.

Specificaties Cybertruck: actieradius, scherm en optrekken

De specificaties van de Cybertruck zijn zoals we hadden kunnen verwachten: wéér beter dan zijn voorgangers. De actieradius van de volledig elektrische pick-up is meer dan 800 kilometer.

Ook de Cybertruck zal uitgebracht worden in verschillende configuraties. Wanneer er voor de tri-motor (performance) gekozen wordt, ben je rond de 3 seconde van 0 tot 100 kilometer per uur.

Omdat de Cybertruck in alles een stuk groter is dan de vorige modellen, is ook het scherm groter. In plaats van de meer gebruikelijke 15 inch schermen is er in de Cybertruck gekozen voor een 17 inch scherm. Ideaal voor als je aan het netflixen bent (of je navigatie nodig hebt…)

Prijs Cybertruck

Een van de grootste verrassingen van de truck is de prijs. De standaard uitvoering van de truck is slechts $410 duurder dan de Model 3 standard-range. Voor $39.900 heb je de standard-range truck met een single motor, actieradius van +250 mijlen en ben je binnen 6,5 seconden op 100 kilometer per uur vanuit stilstand.

Cybertruck leasen

Als een van de eerste de Cybertruck leasen in Nederland? Dan moet je bij MisterGreen zijn. Reserveer dan vrijblijvend via deze link de Tesla Cybertruck.

https://www.mistergreen.nl/