Dit jaar organiseert Oikocredit Nederland voor het eerst de landelijke Week van het Microkrediet. Tijdens deze week wil Oikocredit iedereen in Nederland kennis laten maken met de impact van microkrediet.

De opening is op 2 december in het Tropenmuseum, waar Oikocredit voor een week de kleinste fototentoonstelling ooit zal neerzetten. Met recht een microtentoonstelling: alleen door in te zoomen op een kleine foto van iemands leven, zie je pas het grote verhaal. De verhalen van microkredietondernemers die trots zijn op wat ze hebben bereikt.

Members van de vereniging Oikocredit Nederland kunnen als speciale gast aanwezig zijn bij de officiële opening.

Aansluitend kunt u een uniek kijkje nemen bij de tentoonstelling ‘What a Genderful World’ in het Tropenmuseum, dat alleen voor Oikocredit open gaat.

Wilt u hier ook bij zijn? Word member! Aanmelden kan eenvoudig via onderstaande button

Meedoen met member programma >

De microtentoonstelling heeft een grote ambitie: gedurende het jaar zal deze worden uitgebreid van micro naar macro. Maar, daar heeft Oikocredit ook uw hulp voor nodig. De tentoonstelling, die volgend jaar opent, gaat over wat mensen trots maakt. Dat vraagt Oikocredit aan microkredietondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, maar ook aan mensen uit Nederland.

Mensen kunnen in de week van 2 december in het Tropenmuseum een foto laten maken of online een foto uploaden via www.weekvanhetmicrokrediet.nl. Uit alle inzendingen wordt een aantal verhalen geselecteerd die onderdeel gaan uitmaken van deze tentoonstelling.

De week duurt van 2 tot 8 december.

https://www.oikocredit.nl/