Ik ben vol bewondering voor China in de laatste 70 jaar, maar voor al de laatste 30 jaar: 200x meer inkomen, de grootste economie van de wereld (PPP), van Made in China naar Designed in China en de allerbeste infrastructuur van de wereld. Het land blaakt van enthousiasme en zelfvertrouwen. Maar ook Tibet, Taiwan, Hong Kong en een (giga) digitale controle. Wat moet ik vinden van de 70e verjaardag van het moderne People’s Republic of China? Wat vinden de Chinezen van de situatie in Hong Kong? En hoe gaat het er aan toe over de grens? Ik ging langs bij de Hong Kong demonstraties en interviewde de demonstranten. In deze video doe ik poging dit bijzondere land te beschrijven… (en volledige video studentenprotest)

Meer verhalen en trends horen over China? Van 8 t/m 10 oktober is de Ecomobiel Beurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Met de Vereniging Elektrische Rijders zijn wij daar ook aanwezig en vertel ik op dinsdag en donderdag over mijn EV reis naar China. Dirk van den Blink geeft op woensdag een verkorte EV voor Groentjes cursus voor iedereen die meer wil leren over .

Meld je hier aan voor gratis last-minute toegangskaarten: Deze kan je t/m maandag 7 oktober bestellen!
 

No more EV Charging Cards with Plug & Charge! 

ElaadNL organized an international Round Table event in the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam  to discuss charging standard ISO 15118. What the heck is that all about?! It has everything to do with Plug & Charge: paying for charging by plugging in, without having to use a card. Sounds like something I’d love. How is this being organized? I interview people from the European Commission, ChargePoint USA, Korea and other experts about how Plug & Charge can be implemented. (Also 1 Dutch interview about how none of the current EV standards are safe…) Plug & Charge in 6 interviews

12% Rendement via Peer2Peer leningen van Neofinance.com?

Dat klinkt too good to be true. Maar NeoFinance.com, een publiek bedrijf dat een Europese licentie heeft van de centrale bank in Litouwen, heeft al 40 miljoen aan dit soort Peer2Peer consumenten leningen verstrekt door 8.400 investeerders waarvan 200 in Nederland. Mark Leenards van Neofinance.com vertelt over het bedrijf en dit product. Ook hebben ze op basis van dit platform al 1 miljoen PSD2 direct debit transacties gedaan. In Nederland kunnen in Q1 webwinkels betaalt krijgen via PSD2 (Kosten: 5 cent ipv 25 cent via iDeal). Hoe zit dat in elkaar en zijn de banken in Nederland genegen om een partij uit Litouwen serieus te nemen?
Full Disclosure: Ik krijg NIET betaald voor deze pitch!
 

http://www.vincenteverts.nl/neofinance/

See you next week!

– Vincent Everts