Duizenden mensen hebben zich op Facebook aangemeld voor een Nederlands strandfeest voor Brexit, met eten uit de hele Europese Unie ter gelegenheid van het vertrek van Groot-Brittannië.

Het evenement, gecreëerd door mediamedewerker Ron Toekook, roept op dat feestgangers elkaar ontmoeten op 31 oktober in de badplaats Wijk aan Zee bij Amsterdam, de datum waarop Groot-Brittannië moet vertrekken.

Meer dan 7.000 mensen hebben al gezegd dat ze zullen deelnemen, terwijl 52.000 anderen geïnteresseerd zijn.

Afscheid van een goede vriend

“Het zal een goed afscheid zijn van een goede vriend die op een spannend avontuur gaat, maar het is misschien niet al te slim”, zei Toekook tegen ANP.

Het feest bestaat uit “zitten in een ligstoel met Nederlandse friet, Franse wijn en Duits bier, kijken naar Groot-Brittannië terwijl het zichzelf afsluit.”

“Als er voldoende interesse is, kan er een band zijn die kan spelen … ‘We’ll Meet Again‘.”

Andere suggesties voor nummers die kunnen worden gespeeld, zijn onder andere single ‘Britain Come Back’, gezongen door de Nederlandse jongensband ‘Breunion Boys’.

Echtscheidingsovereenkomst?

De heer Toekook zei dat het feestje een vanzelfsprekende geste is van Nederland, dat al eeuwen nauwe culturele, handels- en politieke banden heeft met Groot-Brittannië.

Met hun economieën nog steeds nauw met elkaar verweven, hebben de Nederlanders  voorbereidingen getroffen voor het geval dat Groot-Brittannië zich op 31 oktober zonder een echtscheidingsovereenkomst uit de EU stort.

Donderdag 31 oktober, 10.00 uur

https://www.facebook.com/events/732512750521105/

Bron: RTE nieuws