World Shopper CEO Ricardo Oliveira is on a research trip from Lissabon to Norway and he visits every country in Europe to find out what societies do to prepare for the electrification of mobility. Earlier, I interviewed him on the electric driving situation in Portugal. This time he interviews me on the challenge of recycling batteries in the Netherlands and he visits Fastned CEO Michiel Langezaal. Does Fastned use renewable energy for their chargers? What are his expectations for the electric car & battery costs in the near future?

We gebruiken in Nederland al rond de 9 miljard m³ waterstof in de industrie. Zo kan het gebruikt worden voor warmte in woningen ter vervanging van aardgas en in de mobiliteit. Maar hoe effectief & goedkoop is waterstof nou eigenlijk? Ik praat met waterstof ambassadeur Willem Hazenberg die mij alles uitlegt rondom de rol van waterstof. Willem werkt bij Fluor/Stork en is projectleider Hoogeveen waar 22 bedrijven samenwerken om aardgas te vervangen door waterstof. Wat moet er gebeuren in de huizen om dit te bereiken?

Connected homes is een markt die zich nog steeds doorontwikkelt en ik werd door een team van de Nationale Nederlanden geïnterviewd over de laatste connected home trends. Wat zijn tegenwoordig de behoeftes van eindgebruikers m.b.t. connected homes? Ik leg uit hoe de drie G’s van Gewin, Genot en Gemak daar invloed op hebben! Welke connected home onderwerpen zijn tegenwoordig populair? En hoe kan men geïnspireerd worden om zijn/haar huis slim te maken? Ik geef een overview!

See you next week!

– Vincent Everts