To fix problems with identity fraud & fake news we need a strong and easy use of digital identity for public and private. The Dutch were #1 but are now behind. The UK copied their system, accelerated it because of Brexit (!) and aided 1000 substantial identities/hour in January. Marcel Wendt CTO of Digidentity gives an overview of the top 10 European countries. There is a law for this year that the countries need to be compatible with the e-identity!

https://www.youtube.com/watch?v=u2YY7Hl_mBM  

De grootste hoeveelheid energiekosten in huis gaat op in warmte en daarvan gaat soms wel 70% verloren door (veelal boven)ruimtes die niet gebruikt worden. Een thermostaat kan helpen zorgen voor het hele huis, maar regelt niet per se individuele kamers. Met de slimme radiatorknop van het Duitse merk Tado° kun je dit wel apart regelen! Ik laat zien hoe makkelijk je deze installeert en geef een demo van de mobiele app en hoe je je huis slim kunt regelen. Een mooi product waarmee je een hoop kosten kunt besparen!  

Op 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Ik ben bij het hoofdkantoor van Volt Europa, een Europese politieke partij die na de Brexit-ellende is opgericht door drie jongeren. Volt wilt het nationalistisch denken doorbreken om de grensoverschrijdende problemen van nu aan te pakken. Volt is actief in alle Europese landen en daarmee de eerste echt Europese partij. Wat zijn de standpunten? Ik praat met lijsttrekker Reinier van Lanschot & Co-lead Amsterdam Bibi Wielinga. Waarom moeten er op hun gestemd worden? Wat gaan ze doen om de aandacht te krijgen?

Klimaatakkoord met ACTIE! De gemeente Groningen heeft als doel om in 2035 CO2-neutraal te zijn voor haar 230.000+ inwoners. Hoe gaan ze dat aanpakken? Ik vraag het projectleider Energie Anne Venema. Welke alternatieven zijn er voor een aardgasvrij Groningen? Warmtepompen? Warmte netwerken? Waterstof? Hybride systemen? Welke partijen moeten samenwerken? Wat is hun carrot & stick? Hoe willen ze ervoor zorgen dat alle partijen meedoen? Hoeveel budget trekken ze uit?

Net als de Tado, test ik vaak nieuwe slimme gadgets uit op gebied van IOT en connected homes! Zoals bijvoorbeeld ook de Nest Hello Deurbel en het Orbi wi-fi systeem die ik zelf gebruik om mijn eigen huis slimmer te maken. Wil je dat ik voor jou iets uittest of een presentatie komt geven over slimme huizen van nabije toekomst? Let me know!
 

See you next week!