Wifi, everyone’s using it, but how is it developing? At the Aerohive Experience day I discuss all the latest Wifi trends with (VP Products & Marketing) Alan Cuellar Amrod. Why would I care for the new Wifi 6 standard (801.11AX: 12 Gigabit) instead of what we’re using now and is already fast? Well, it uses 3x less battery power for mobile devices and is driven by Apple, Samsung and LG. YES, now we’re talking! It’s the last important standard for the next 20 years. The network will use machine learning to become accurate and data-driven while AI will configure the network. Cloud Management is becoming more important. Aerohive is changing from a hardware company to a Cloud Management company which is now 50% of revenue. An interview!

De Tesla Model 3 is gearriveerd in Europa en de eerste mensen rijden er al in! Het ging niet volledig zonder slag of stood, Elon Musk had iets te gehaast gezegd dat mensen ze de dag na aankomst op konden halen, maar dat was helaas iets te snel. Autopilot werkt nog niet in Europa, omdat het niet is goedgekeurd. Volgende week opgelost, zegt Tesla. De mensen zijn in ieder dolgelukkig met hun nieuwe Model 3! De beelden!  (Tesla heeft één van de snelste levertijden van alle elektrische modellen op dit moment. Bestel je een Tesla, heb je hem binnen 3 maanden in huis. Bekijk hier een actueel overzicht van de Vereniging Elektrische Rijders met recente levertijden van EV-modellen in Nederland)

Robots in het onderwijs! Wist je dat er al tientallen robots zijn om leerlingen te helpen leren over techniek, programmeren en zelfs bij het schrijven. Op het congres Robotica en Kunstmatige Intelligentie & Onderwijs gaf ik een presentatie over robotisering en AI in het onderwijs en deed ik een rondje langs alle robots! Hoe ziet het onderwijs van de toekomst er uit?
https://www.youtube.com/watch?v=lUBrnDfNfXE&feature=youtu.be

We keken niet alleen vooruit, maar namen ook een kijkje in de geschiedenis. Ik kreeg een private tour in de kelders van het COMM Museum voor Communicatie door Anja de conservator. Wow what a trip through memory lane! Duizenden soorten van alles: telefoons, radio, tv, beeldbuizen en zelfs de Telex. Ik heb nog maar 1% gezien, maar het voelt als thuiskomen. Een momentje van nostalgie!
https://www.youtube.com/watch?v=AAGZkSQKz1E&feature=youtu.be

Net als deze week bij Aerohive en in het COMM Museum, geef ik per jaar 100 presentaties met verschillende thema’s over digitale innovatie op verschillende locaties. Per presentatie verdiep ik in een specifiek onderwerp en rondom het evenement interview ik interessante gasten. Wil je dat ik een keer een presentatie bij jou kom houden over een specifiek onderwerp? Let me know!   

See you next week!

– Vincent Everts