Het is ons gelukt! University Racing Eindhoven (URE) heeft de eerste autonome raceauto van de Benelux gemaakt.

Met het bereiken van deze mijlpaal zijn we een stap dichter bij ons doel gekomen: het overtreffen van de beste menselijke coureurs.

De volgende stap is om de autonome systemen verder te ontwikkelen zodat ze ook beter presteren dan de beste chauffeurs op de weg.

Het volledige systeem, inclusief sensoren, werkt al, maar is nog niet volledig robuust. Een kwestie van testen en finetunen dus.

Als dat is gedaan, zal de raceauto accelereren van 0-100km/u in slechts 2.3 seconden.

Wat is het nut en de noodzaak om te werken aan een zelfstandig rijdende raceauto?

Raceauto’s moeten veel sneller beslissingen nemen dan auto’s op de openbare weg, door hun extreme snelheden. Op de openbare weg is menselijke besluitvorming de nummer één oorzaak van ongelukken.

URE hoopt dat op een dag onze autonome systemen de menselijke factor in het verkeer kunnen vervangen, zodat het veiliger dan ooit wordt.

We willen als studententeam en universiteit een vernieuwing aanjagen en de grenzen in de techniek verleggen. Autonoom rijden is niet meer weg te denken uit de samenleving. 

De autosport is altijd al de kweekvijver geweest voor alles wat er op de openbare weg rijdt en dit zal niet anders gaan met autonoom rijden. 

www.universityracing.nl F

https://bit.ly/2DGB37Z