The best movie of 2018 for me was Bohemian Rhapsody about Queen. It is a fantastic movie with an incredibly exciting story line & wonderful music, which cuts through generations. After the movie you are down the rabbit hole and you wonder who is playing this amazing Freddie Mercury role, if the story is true and who is singing in the 2015 Queen tour. You will end up looking at fascinating live performances on Youtube, like the best concert ever of Live AID and the behind the scenes.. This is pure joy!
 

Ping An Insurance Group has 1.8 million employees, around 600 million people insured and 280 million people on a medical smartphone platform! I interviewed CIO Jonathan Larsen about the company’s digital game in China and the challenges for Europe. Remarkably, Ping An replaced the paper-based system of 400 Chinese banks by a super secure blockchain solution in just 18 months!
 

De Amerikaanse en Nederlandse overheid hebben besloten om software van Kaspersky Lab niet meer te gebruiken  uit angst voor spionage vanuit Rusland. Ik praat met onderzoeksjournalist Brenno de Winter die de situatie onafhankelijk heeft onderzocht. Is Kaspersky daadwerkelijk de lange arm van het Kremlin? Of is juist het tegendeel waar? Zie ook een grappige reactiefilmpje van Kaspersky zelf.

Fetch is een nieuwe autodeeldienst in Amsterdam met maar liefst 200 elektrische Renault ZOE’s. Ik probeer de nieuwe dienst uit en bekijk hoe makkelijk het is om een auto te reserveren en weg te rijden. Hoe werkt de app? Ik kijk naar het aanbod in mijn buurt en wat het allemaal kost. Hoe is het vergeleken met de andere bekende autodeeldienst Car2Go? Bekijk mijn test & review hier!

Whenever I give a presentation at an event or at a company, I always interview other speakers and interesting people from within the company, like at Arvato, where I interviewed managing director Marin Brandenburg of DJI Drones and French trendwatcher Laurent Haug. Want me to give a presentation about how digital trends will influence your industry? Let me know!

See you next week!

– Vincent Everts
 
https://www.vincenteverts.nl/