Op vakantie eten we iedere dag buitenshuis, iets wat we thuis veel minder doen. Daarom is het belangrijk dat we weten waar je lekker kan eten en waarom!  We spreken met de souschef van het beste restaurant ter wereld en horen over zijn obsessie met de tomaat.

Ooit Bergamo voorbijgereden? Dat doe je nooit meer nadat je over ons bezoek aan die stad hebt gelezen. Wil je weten waar je moet gaan eten, zoek je een goed restaurant download dan de apps die we voor je hebben geselecteerd. Verder nog over natuurvriendelijk en duurzaam bouwen en waar logeren als je een wijnliefhebber bent. Veel plezier deze week!

Civitella del Tronto
Enthousiast loopt Davide di Fabio op me af als ik met hem heb afgesproken voor een aperitivo in Civitella del Tronto, het burchtdorp op de grens van de Marche en Abruzzo. Hij kent de plek goed omdat hij hier afgelopen zomer een benefiet diner verzorgde samen met de staf van ristorante Zunica, een begrip in de regio. De rechterhand van werelds meest beroemde kok, Massimo Bottura, gaat naast me zitten.

Abruzzo
“Dat was een geweldige ervaring”, zegt hij en laat gelijk wat foto’s zien van de prachtig gedekte tafels tussen eeuwenoude muren boven in de Borgo. Hij komt uit deze streek, weliswaar geboren in Milaan waar zijn moeder vandaan komt, verhuisde hij als 6-jarige naar het dorp Bellante in de provincie Teramo in Abruzzo waar zijn vader vandaan komt. Hij groeide op in deze provincie, bekend om de uitstekende keuken en waar hij van jongs af aan al over de groentemarkten slenterde samen met zijn moeder die hij In die tijd vergezelde bij het boodschappen doen, momenten waar hij van genoot. Nog steeds vindt hij het heerlijk om over markten te lopen op zoek naar de mooiste streekproducten waar we hier in Abruzzo rijkelijk mee zijn bedeeld. “De verste vis uit de Adriatische zee, de heerlijke producten die hier in de heuvels groeien, mooie kazen, honing en peulvruchten, de keus is enorm”.

Interview met Davide di Fabio door Bibi Segaar

https://www.dolcevia.com/