Voor de derde keer heeft studententeam InMotion een elektrische ronde record op hun naam weten te zetten! Dit keer op 21 juli op TT Circuit Assen tijdens de ‘Experience Electric Day’! Met een verbluffende tijd van 1:43:059 zal dit in de toekomst moeilijk te verbreken zijn voor andere elektrische auto’s. Hun snelheidsduivel, de InMotion IM/e, heeft weer bewezen de snelste te zijn! 

Het was een spectaculaire dag met Jeroen Mul als de coureur. Naast de recordpoging reed de IM/e nog tweemaal voor het publiek. Kortom, voor de toeschouwers, de partners van het team ,en het team zelf was het een zeer geslaagde dag! Hoe gaat het nu verder?

24 uur van Le Mans
InMotion is een team bestaande uit alleen studenten die gezamenlijk werken om de elektrische mobiliteit te verbeteren. Dit zullen ze gaan doen door in de toekomst deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans met een volledige elektrische raceauto. Op deze manier laat InMotion zien dat elektrisch rijden zowel snel als betrouwbaar is op lange afstanden.

De klasse waar ze op doelen in de 24 uur van Le Mans, is de Garage 56. Deze klasse laat één auto per jaar toe die dan vrijgesteld is van technische restricties. Dat is dus perfect voor ambitieuze studenten om zo hun innovatie en creativiteit te uiten.

Snelste elektrische auto op drie circuits
Omdat een elektrische endurance auto lastig te bouwen is en zij de eerste zijn in deze categorie, kiest InMotion ervoor om in stappen te werken. Daarom hebben ze eerst de IM/e gebouwd, een elektrische formule auto. Deze auto is nu de snelste elektrische auto is op maar liefst drie circuits: Circuit Zandvoort, Circuit Zolder, en nu ook TT Circuit Assen! Met alle kennis, ervaring, en partners die ze hebben opgedaan, gaat InMotion positief de toekomst tegemoet.

De volgende grote milestone op hun ‘Road to Le Mans’ zal onthuld worden in September. Wat dit precies is, blijft voor nu nog geheim. Echter, op hun social media posten ze soms sneak previews en het belooft weer spectaculair te worden!

Foto’s: Steef de Bakker

InMotion
info@inmotion.tue.nl
www.inmotion.tue.nl

Automotive Campus 60, Helmond