Vanaf vandaag is de app NoFoodWasted uitgebreid met de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief maaltijden te kopen die ‘overblijven’ bij restaurants in ‘s-Hertogenbosch. 

Een uitgebreid aantal restaurants in ‘s-Hertogenbosch heeft zich aangesloten bij de lancering. De mogelijkheid om ‘overgebleven’ maaltijden te kopen bij restaurants wordt hierna ook snel uitgerold in andere steden.

Een topmaaltijd voor een goede prijs
De app van NoFoodWasted biedt gebruikers de mogelijkheid te zien welke gerechten ‘overblijven’ bij restaurants. Dit aanbod varieert elke dag. De gerechten kunnen tegen een gereduceerde prijs worden gekocht in de app. Op deze manier kun je voor een goede prijs een top maaltijd kopen, er wordt minder voedsel weggegooid/verspild en restaurants reduceren hun inkomstenderving.

Met restaurants meer impact
De app was al beschikbaar bij supermarkten, gericht op food producten die tegen de THT datum aanzitten. Maar nu is de app ook beschikbaar voor restaurants. Heb je de app al gedownload? Dan wordt bij de laatste update de nieuwe feature vanzelf toegevoegd.

Door restaurants ook de mogelijkheid te bieden actief aan minder voedselverspilling te werken, wordt ons gebruikersbestand sterk uitgebreid en krijgen we een grotere impact zoals we ook als doel hebben. Wij zijn dan ook enorm blij en trots op deze stap die we hebben genomen in onze gezamenlijke strijd tegen verspilling!”  zegt August de Vocht, CEO NoFoodWasted.

“Verspilling is voor iedereen zonde. Wij zijn al op diverse manieren bezig om verspilling tegen te gaan maar dankzij NoFoodWasted hebben we nu een tool die we direct in kunnen zetten om samen met onze klanten het verschil te kunnen maken. Dat is een fijne manier om iets goeds te doen!” aldus Ron Loos van Brood- en Banketbakkerij “de Krakelinghe”.

http://www.nofoodwasted.com/