NoFoodWasted maakt van voedselverspilling een keuze. Na de supermarktbranche laten zij binnenkort ook restaurants producten en maaltijden aanbieden via de app. Met Rabobank Gooi en Vechtstreek, hebben zij sinds vandaag een nieuwe wapenbroeder in de strijd tegen voedselverspilling.  

Een bewuste keuze
De initiatieven van NoFoodWasted zorgen ervoor dat iedereen in de voedselketen, elke dag weer, een bewuste keuze kan maken om wel of niet onnodig voedsel weg te gooien. Met behulp van data-gedreven kennis, een innovatieve geest en een gezonde portie ondernemerschap, bieden ze praktische en rendabele oplossingen. Daarmee streven ze ernaar om binnen vijf jaar voedselverspilling met 50% te verminderen.

Restaurants
Na de succesvolle introductie van de Afgeprijsd app, waarmee supermarkten producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen kunnen aanprijzen, start NoFoodWasted binnenkort met de implementatie van de app bij restaurants. Dit vervult de behoefte bij restaurants om voedselverspilling tegen te gaan en nieuwe klanten te bereiken, door maaltijden en producten aan te bieden die anders worden weggegooid.

Een betere wereld
Om deze ambitie en uitbreiding een boost te geven slaat NoFoodWasted de handen ineen met Rabobank Gooi en Vechtstreek. “We willen een substantiële bijdrage leveren aan de oplossing van het voedselvraagstuk in de wereld (Banking for Food) en we maken ons sterk voor het terugdringen van voedselverspilling” aldus Harold van de Wakker, directeur Bedrijven van Rabobank Gooi en Vechtstreek. Met de missie ‘Growing a better world together’ wil de Rabobank als toonaangevende food- en agribank bijdragen aan échte verandering.

Om deze doelen te bereiken, richten ze zich op het versterken van de klant en zijn leefomgeving.

De kracht van coalities
Het doel van de samenwerking tussen Rabobank en NoFoodWasted is het versnellen en verbeteren van de introductie bij consumenten en restaurants. De invulling bestaat uit een financiële impuls, introductie bij bestaande klanten en maximale inspanning om elkaars dienstverlening te versterken. “Als coöperatieve bank gelooft Rabobank in de kracht van coalities en pragmatische oplossingen. Vanaf vandaag hebben zij met NoFoodWasted een nieuwe, ambitieuze en gedreven partner” aldus August de Vocht, oprichter van NoFoodWasted.

http://www.nofoodwasted.com/nl/