De president van Mexico, Enrique Peña Nieto, brengt dinsdag 24 april een officieel bezoek aan Nederland. De president wordt vergezeld door zijn echtgenote, Angélica Rivera de Peña. Het bezoek staat in het teken van het bestendigen en verbreden van de politieke betrekkingen en het vergroten van de economische samenwerking op de terreinen energie & offshore, maritiem, water, agro-food en infrastructuur.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvangen president Peña Nieto en zijn echtgenote met een welkomstceremonie op Paleis Noordeinde in Den Haag, gevolgd door een audiëntie. Aansluitend bieden de Koning en Koningin het presidentiële paar een lunch aan. De Koning en de president houden daarbij een toespraak.

Minister-president Rutte ontvangt president Peña Nieto voor een werkdiner op het Catshuis. Hierbij zijn ook minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en enkele genodigden uit het bedrijfsleven aanwezig.

’s Ochtends bezoekt de president VNO-NCW.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/