In januari is NoFoodWasted uitgebreid met Nils Clement als nieuwe aandeelhouder. Clement is oprichter en mede-eigenaar van Euro-Caps, ‘s-werelds grootste producent van private label koffiecapsules, die compatible zijn met Nespresso en Dolce Gusto systemen. Hij werkte jarenlang bij Starbucks en Ahold en neemt daardoor een schat aan retailervaring mee. Met Clement aan boord zet NoFoodWasted een stevig fundament neer voor de strijd tegen voedselverspilling.

Clement is de derde aandeelhouder van NoFoodWasted. De eigenaren van marketing- en communicatiebureau CONSPIRACYSINC, Olivier Lisman en Norbert Pollemans, enthousiasmeerde Nils Clement om ook bij te dragen aan NoFoodWasted. ‘De combinatie van de klik met founder August de Vocht en de aansprekende missie van NoFoodWasted maakten dat ik aan boord stapte’, aldus Clement. ‘Uiteraard ben ik ook heel duurzaam, ik erger mij altijd als ik iets weg moet gooien omdat het over de datum is.’

NoFoodwasted speelt in op de trend van minder verspilling
Clement: ‘NoFoodWasted is een laagdrempelig initiatief, iedereen kan gemakkelijk meedoen. Het speelt precies in op de trend van minder verspilling, daarom spreekt het mij zo aan. Met dit brede platform kun je een waanzinnige stap maken in meer efficiency van de voedselketen.’

Fans creëren voor kwaliteit
Volgens Clement is het belangrijk om focus te houden in deze markt en kwaliteit te leveren. ‘Bij Euro-Caps houden wij continu een vinger aan de pols bij de klant om het beste product te leveren. Consumentenreviews en klantenpanels zijn erg belangrijk voor ons, is er een klacht dan voeren wij direct verbeteringen door. En dat koppelen wij weer terug naar de klant. Zo creëren wij fans’, vertelt Clement enthousiast. Bij NoFoodWasted gebeurt dat ook al via de Afgeprijsd-app, gebruikers kunnen feedback doorgeven en zo ontstaat er waardevolle interactie. ‘Uit die feedback kun je de early adapters filteren, die weer van grote waarde zijn voor een organisatie als NoFoodWasted’.

De toekomst van NoFoodWasted ziet Clement rooskleurig in: ‘We zijn binnen een aantal jaar in een drietal landen actief, misschien wel vier, en de grote retailketens zijn dan ook aangesloten. Mijn rol voor de komende periode ligt bij een stuk positionering en helpen bij de huidige groeifase.’

Over NoFoodWasted
Samen gooien we vier miljard euro aan ongebruikt voedsel weg. Het schrijnende probleem staat wereldwijd inmiddels hoog op de politieke agenda. Alleen beperkt zich dit vooral tot goede intenties en diplomatiek overleg. Meer dan ooit is er daarom een vraag naar concrete oplossingen waar iedereen beter van wordt. NoFoodWasted biedt de oplossing en wil de voedselverspilling tegengaan door te streven naar een efficiëntere voedselketen. NoFoodWasted biedt een platform met inspiratie en concrete oplossingen rondom food waste voor een duurzamer leven. De missie is altijd on-top-of-mind: een 50% vermindering van voedselverspilling binnen vijf jaar.

Eerste wapenfeit van deze missie is Afgeprijsd: een app die in één oogopslag laat zien welke producten in de supermarkt in de aanbieding zijn. Door de vraag naar deze producten te stimuleren, gaan we met Afgeprijsd de strijd aan tegen voedselverspilling: minder verspillen, meer besparen. En dat is goed voor de consument, voor de ondernemer én voor het milieu. Wij noemen dat een win-win-win!

Meer informatie

NoFoodWasted
August de Vocht
T: 085 902 11 13
E: august.devocht@nofoodwasted.com