Solliance heeft een wereldrecord conversie-efficiëntie op cel-niveau behaald van 13,5%. En op module-niveau een conversie-efficiëntie van het oppervlak van 12,2% voor perovskiet-gebaseerde fotovoltaïsche cellen met behulp van industrieel toepasbare, R2R (roll-to-roll) productieprocessen.

Deze nieuwe doorbraak is een nieuwe stap in de richting van de snelle introductie van een aantrekkelijke, nieuwe type efficiënte zonneceltechnologie.

Perovskieten
Perovskieten vormen de  misschien wel de meest opwindende zonne-energietechnologie van de afgelopen jaren. Ze beloven hoge efficiëntie door relatief eenvoudige productieprocessen, een potentieel voor goedkopere, groenere energie. Bovendien kunnen ze worden verwerkt tot dunne, lichtgewicht en mogelijk semi-transparante modules voor integratie in ramen of gebogen constructie-elementen. Solliance en zijn partners helpen de marktintroductie van deze technologie te versnellen door schaalbare, industriële processen te ontwikkelen voor het fabriceren van grote oppervlakte modules.

Bouwstenen voor infrastructuur
Het doel is om naadloze integratie mogelijk te maken in een breed scala aan bouwstenen voor infrastructuur, constructie en voertuigconstructie en assemblage waarbij als het ware energie ‘geoogst’ wordt.  

Perovskites hebben ongelooflijke efficiëntie opgeleverd in fotovoltaïsche cellen op laboratoriumniveau. De uitdaging is nu om perovskietcellen op te schalen naar grotere modules met een hoge efficiëntie en een lange levensduur, tegen lage kosten. Solliance is er zeker van dat het een efficiëntie van meer dan 15% kan behalen voor modules tot 30×30 cm2.

Nederlands-Vlaams-Duits
Solliance is een grensoverschrijdend Nederlands-Vlaams-Duits onderzoeksproject voor dunne-filmfotovoltaïsche zonne-energie. Het onderzoek naar de ontwikkeling en toepassingen van op perovskiet gebaseerde PV-modules wordt uitgevoerd in samenwerking met de industriële partners Greatcell Solar Limited, Solartek en Panasonic.

https://solliance.eu/nl/