"<em

Verenigde Ondernemers Nieuwkoop bestuurslid Rebecca de Boer toont in haar Buitenplaats de Blauwe Meije het fotoboek van Maarten Koch. Zijn boek heet Zwervend langs Polders en Plassen. Regelmatig exposeert hij in de Blauwe Meije.

Wat doe je om je gebied of stad binnen de sector Recreatie en Toerisme te promoten? De afdeling Horeca, Recreatie en Toerisme van de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop pakte het anders aan. Op 13 september was ze gastheer voor de Hollandia Netwerk bijeenkomst van PRET (Promotie Recreatie En Toerisme).

 

 

Verenigde Ondernemers Nieuwkoop en PRET bezochten ook galerie Rijlaarsdam, schilderij Watrelandschap van Jan Weisenbruch
Verenigde Ondernemers Nieuwkoop en PRET bezochten ook galerie Rijlaarsdam, schilderij Waterlandschap van Jan Weisenbruch. De Nieuwkoopse plassen waren geliefd bij de schilders van de Haagsche School.

 

Helaas zat het weer niet mee. De storm raasde over de Nieuwkoopse plassen. De hoge golven van het anders zo rustige water maakten varen te gevaarlijk. Razendsnelstelde Verenigde Ondernemers Nieuwkoop samen met PRET een ander programma op. Wat dat betreft bogen beiden op een brede ervaring.

Verenigde Ondernemers Nieuwkoop en PRET (Promotie Recreatie En Toerisme)

De Verenigde Ondernemers Nieuwkoop ontstond in 2016 vanuit een fusie met o.a. het ‘’actieve groene hart’’. Met als doel ‘’meer toeristen naar Nieuwkoop’’ bundelden zich bedrijven actief in Horeca, Recreatie en Toerisme. Dat leidt tot een nieuw netwerk binnen de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop.
De Stichting Promotie Recreatie en Toerisme (PRET) organiseert zes keer per jaar het Holland Netwerk Evenement. Deelnemers zijn mensen werkzaam op het gebied van recreatie en toerisme. Per bijeenkomst nemen ongeveer honderd mensen deel om ’s middags een stad of gebied te verkennen.
Om half zes volgt dan de plenaire bijeenkomst. Zowel bedrijven als overheidsinstanties binnen de regio presenteren zich dan. Tijdens de aansluitende netwerkborrel leggen de deelnemers de nodige contacten met elkaar. Tenslotte sluit een diner voor wie dat wil de bijeenkomst af. Zoals dat ook gebeurde in Nieuwkoop. Voor PRET was dit haar 58e bijeenkomst van Hollandia Netwerk.

Mooi programma ondanks slecht weer dankzij Verenigde Ondernemers Nieuwkoop

Het slechte weer leidde tot een ander programma. De geplande toespraak van Rebecca de Boer over haar buitenplaats De Blauwe Meije kwam te vervallen. In plaats daarvan ontving ze de gasten in haar buitenplaats De Blauwe Meije. Een mooi gelegen Bed & Breakfast met mogelijkheden voor het volgen van workshops schilderen en muziek.
Rebecca de Boer verwende als uitstekend gastvrouw de gasten op zelf gebakken appeltaart met slagroom. Binnen de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop is ze een van de twee leidinggevende personen van de sector Horeca Recreatie Toerisme.
V.O.N. HRT neemt, namens de leden, deel aan extern overleg zoals Stichting Promotie Nieuwkoop, Gemeente Nieuwkoop (N.O.N), regionaal overleg betreffende Provinciale stimuleringsprogramma´s. Ook organiseren ze eens per maand een thema-avond.
Zo organiseerde Rebecca samen met andere leden van Verenigde Ondernemers Nieuwkoop en PRET de Hollandia Netwerk bijeenkomst in Nieuwkoop.

"Tijdens

Plenaire gedeelte

Om 17 uur opende Wethouder Paul Platen opende het plenaire gedeelte van het programma met een warm welkom.  Vervolgens kwamen aan het woord:
• Leo Kooyman voorzitter V.O.N. gaf uitleg over de projecten en plannen ter bevordering van de Recreatie. Ook presenteerde hij het Netwerk Ontdek Nieuwkoop.
• Gerard Milort; Hij is namens de Vereniging Regio Water (VRW) betrokken bij het bevorderen en beter benutten van een groot cultuurhistorisch waternetwerk, waaronder ook trekvaarten.
• David Sisson redacteur van Beleef Zuid-Holland en Erfgoedhuis ZH. Hij verraste Boudewijn Leeuwenburgh (directeur van het Hollandia Netwerk) met de aanbieding van een special.
•  René Klein; namens Gedeputeerde ZH. Mw. Adri Bom-Lemstra presenteerde hij aan Leeuwenburgh het nieuwe magazine “Discover the World of Zuid-Holland”. Een magazine voor de internationale relaties van de provincie, gemeenten en ondernemers. Zowel in het Engels als in het Chinees te verkrijgen.
• Jan Eijkelenstam uit Gouda; uitgever van de Nieuwe Vaarkaart. http://www.nlwaterland.com
In het teken van Nederland Waterland bestond de steeds terugkerende PRET-prijs uit een set van de Nieuwe Vaarkaart. Verder namen de deelnemers kennis van een trailer voor een TV pilot Nieuwkoopse plassen.

Trip Advisor

De bijeenkomst vond plaats in Restaurant Tijsterman. Een familierestaurant om trots op te zijn, Zie mijn recensie op Trip Advisor.
Gastvrij onthaald werden we door bestuurslid Rebecca van de Blauwe Meije. Een mooie B&B, lees mijn recensie op Trip Advisor.
De bijeenkomst van PRET en Verenigde Ondernemers Nieuwkoop leidde tot een nieuwe vermelding op Trip Advisor en wel van Riga Ranch in Nieuwveen.

Wist je dat?
Wist je dat Nieuwkoop is ontstaan vanuit een moeras? Dit en het verslag van het voorprogramma lees je in: Nieuwkoop, ook mooi bij slecht weer.

Kijk voor meer info over Verenigde Ondernemers Nieuwkoop op hun website.