Dutch Design Awards (DDA) beloont sinds 2003 Nederlandse ontwerpers voor hun meest indrukwekkende, vernieuwende en baanbrekende projecten.

Naast de awards voor Product, Communication, Habitat, Fashion, Design Research, Service & Systems en Young Designer, reikt DDA een speciale prijs uit aan opdrachtgevers, de Best Client Award en wordt in samenwerking met de BNO dit jubileumjaar ook de tweejaarlijkse Piet Zwart Prijs weer uitgereikt. Het meest veelbelovende ontwerp voor de toekomst wordt bekroond met de Future Award.

Best Client Award

De Best Client Award is de prijs voor opdrachtgevers die designers en vormgeving strategisch inzetten voor hun bedrijf. Belangrijke criteria zijn de mate van professionaliteit, strategie, duurzaamheid en innovatie. De selectiecommissie signaleert interessante ontwikkelingen.

De top drie finalisten voor de Best Client Award van de Dutch Design Awards (DDA) zijn onderling zeer verschillend, maar zijn alle drie sterke voorbeelden voor de manier waarop goed opdrachtgeverschap in relatie tot design zich op dit moment in Nederland ontwikkelt.

Nationale Opera & Ballet, Koninklijke Mosa en Royal FloraHolland blinken uit in hun uitgesproken langetermijnvisie en professionele opdrachtgever- en ondernemerschap. Zij laten daarmee 19 andere longlisters achter zich. De cases van deze drie finalisten zijn samen met het werk van alle finalisten te zien in de overzichtstentoonstelling tijdens Dutch Design Week in Eindhoven (21-29 oktober). Alle winnaars worden op 28 oktober bekendgemaakt tijdens de Awards Show.

Verhalen achter 15 jaar Nederlands design

Dit jubileumjaar 2017 viert DDA de toekomst met een nieuwe lichting ontwerpers, het publiek maken van de archieven en het vertellen van de verhalen achter 15 jaar het beste van Nederlands design. Met de wedstrijd, de Awards Show, een (reizende) overzichtstentoonstelling en de uitgave van Dutch Design Today is Dutch Design Awards een uniek platform voor Nederlands design. Sinds 2008 houdt DDA kantoor in designhoofdstad Eindhoven. DDA vormt jaarlijks het hoogtepunt van Dutch Design Week.

www.dutchdesignawards.nl