In 2017 vindt de eerste editie van het It’s Your World Design Event (WDE) plaats, een vierjaarlijks internationaal evenement gericht op de toekomst voor creatieven uit de hele wereld tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.

WDE bestaat uit een Booster Conference, een People’s Pavillion, acht Creative Embassies en twee Lab Squares die allen een eigen programmering brengen rond de hoofdthema’s Food, Health, Urban Transformation, Data, Climate Action, Intimacy, Robot Love en Mobility & Energy.

De toekomst
De naam zegt het al, It’s Your World Design Event gaat over onze toekomst, hoe die er uit ziet. De stad is de toekomst, maar wat is de toekomst van de stad? Hoe wonen we, hoe verplaatsen we ons, hoe eten we, hoe worden we oud? Het zijn paar vragen die straks heel anders worden beantwoord dan nu. Design, technologie en innovaties gaan een steeds grotere rol spelen in het beantwoorden van die vragen, waarbij het sociale aspect centraal staat.

De wereld staat door een groeiende wereldbevolking voor dilemma’s die radicale verandering vergen. WDE nodigt toekomstmakers – van alle disciplines, van jong tot oud – uit om tijdens DDW deze toekomst samen te vorm te geven via het ‘Do by learning – Learn by doing’ principe. Om het echt een It’s Your World Design Event te maken en samen te redeneren, experimenteren, delen, piekeren, theoretiseren, maar ook te confereren, performen, luisteren en feesten.

“De vraag is niet alleen welke toekomst we willen en hoe we die ontwerpen, maar ook hoe we daar komen. De toekomst begint in de wereld van vandaag. De uitdaging is hoe we de transformatie gaan vormgeven”, aldus Martijn Paulen, Directeur Dutch Design Foundation. “Creatieven spelen bij de zoektocht naar oplossingen een belangrijke rol. Het World Design Event is een wereldwijde reünie voor denkers en doeners, voor onderzoek en het delen van kennis, concepten en ideeën.”

Programma
WDE bestaat uit vier programmaonderdelen, die allen een eigen programmering verzorgen. Het programma wordt 13 juli bekendgemaakt.

 • Booster Conference
  Een internationale conferentie was visionaire sprekers en jong talent bespreken hoe design een bijdrage kan leveren aan oplossingen voor de toekomst.
 • Acht creatieve Embassies
  Waar tijdens WDE de uitwisseling van ideeën plaatsvindt op het gebied van Voedsel, Gezondheid, Stedelijke transformatie, Data, Klimaat, Intimiteit, Robotliefde en Mobiliteit & Energie.
 • People’s Pavilion
  Het People’s Pavilion op het Ketelhuisplein is het kloppend hart van WDE. Een tijdelijk gebouw van, voor en door mensen. Overtreders W en bureau SLA tekenen voor het ontwerp van People’s Pavilion. Het wordt een 100% circulair paviljoen, het ontstaat volledig uit geleende materialen. Na DDW krijgt iedereen zijn spullen weer terug, heel en ongeschonden – alsof er niets gebeurd is. De inzameling van materialen van bewoners van Eindhoven start 1 juli 2017.
  Gedurende DDW wordt het People’s Paviljon gebruikt voor samenkomsten, lezingen, openingen, performances, als hang-out en voor concerten.
 • Lab Squares
  Proeftuinen in waar bestaande oplossingen getoond worden in de context van de stad.

Partners
WDE is een initiatief waarin internationale designorganisaties, innovatieclusters, culturele instellingen, kennis- en onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, culturele ondernemers en creatieve steden samenwerken. De organisatie van WDE is een initiatief van Dutch Design Foundation in samenwerking met Designstad Eindhoven.

Van 20 tot en met 29 oktober
www.worlddesignevent.org
www.facebook.com/WorldDesignEvent/