hans rosling

Dozen stapelen, een meterslange aanwijsstok, zwaardslikken. Hans Rosling liet niets achterwege om je te overtuigen van zijn boodschap: als we de wereld willen begrijpen, moeten we naar de feiten kijken.

Deze dinsdag Het verdrietige nieuws werd bekendgemaakt op de website van zijn organisatie Gapminder.overleed de Zweedse arts en statisticus op 68-jarige leeftijd. Hij had alvleesklierkanker en werd daar een jaar voor behandeld. De wereld verliest nu een van zijn beste leraren.

Statistiek leuk
Rosling had de gave om statistiek leuk en toegankelijk te maken voor iedereen, ook degenen zonder wiskundeknobbel. Hij liet niet alleen de cijfers zien, maar ook de mensen daarachter. En daarmee leerde hij ons dat de wereld vaak anders in elkaar steekt dan we denken.

Nature schreef onlangs een mooi profiel over Hans Rosling.Wat maakte hem zo goed? 

Sanne Blauw van De Correspondent noemt vijf redenen (met een filmpje) waarom Hans Rosling zo goed was.

 

http://bit.ly/2k5w6NL