shimano - 2       shimano - 1

Vandaag, 30 januari, is Shimano’s Europese hoofdkantoor op de High Tech Campus in Eindhoven geopend. De focus ligt op fietsonderdelen, visgerei en roei-uitrusting.

Een state-of-the-art nieuwbouw kantoor biedt 180 medewerkers een schone, ruime werkomgeving met veel nadruk op techniek en natuur. In het gebouw zijn diverse afdelingen ondergebracht zoals de productiecoördinatie, verkoop en marketing, de kwaliteitscontrole, de afdeling financiën, juridische zaken en HR. Ook het product development team en de PRO accessoires hebben er een plaatsje. Het kantoor in Nunspeet blijft zich focussen op ‘warehousing’, supply-chain-activiteiten en de Benelux coördinatie.

Sterke relatie met de groene Brabantse Campus
Door het gebruik van slim ontworpen, milieuvriendelijke elementen straalt het nieuwe Eindhovense kantoor een inspirerende sfeer uit. Zonnepanelen op het dak zorgen voor warm water. En een slim water recyclingsysteem vermindert het  waterverbruik. Het open karakter van de werkruimte en de glazen buitenkant van het gebouw zorgen voor een sterke relatie met de groene Brabantse Campus en maakt het mogelijk natuurlijk licht te laten stralen in de werkruimte. Verticale metalen wand-lamellen beschermen het gebouw tegen overmatige opwarming door de zon en reflecteren het licht naar binnen, waardoor er minder behoefte is aan kunstlicht.

Vijf sterren certificering
Hierdoor kreeg het gebouw een vijf sterren BREEAM certificering. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Dit sluit goed aan bij de centrale boodschap van Shimano: ‘Hoe dichter bij de natuur, hoe dichter bij de mensen’.

Medewerkers kunnen ook inspireren door mobiel te werken. Het traditionele ‘fixeddesk’ werken wordt aldus tot een minimum beperkt. De werknemers kunnen als ze zin hebben ook naar buiten gaan om te wandelen om via de frisse lucht tot lumineuze ideeën te komen voor nieuwe fiets-, vis- en roeiproducten of – componenten.

Een reis naar Shimano’s oorsprong
Het Europese hoofdkantoor van Shimano’s zal een toevluchtsoord worden voor alles wat te maken heeft met fietsen, vissen en roeien. Overal zie je de modernste fietsen, vis- en roeiapparaten met het nieuwste van het nieuwste van de Shimano producten en technologieën. Op de begane grond kun je aan de hand van ‘ontplofte componenten’ zien hoe producten in elkaar zitten. Een geschiedenis muur neemt de bezoekers mee op een reis naar Shimano’s oorsprong, te beginnen in Sakai City, Japan en verder naar het succesvolle internationale bedrijf dat het nu is.

http://www.shimano.com  bhi@shimano-eu.com