jan-de-boer-1   jan-de-boer-2

De uit het Drentse Koekange afkomstige melkveehouder Jan de Boer heeft in Roemenië onder de naam DN Agrar Group talrijke moderne melkveebedrijven opgezet.

Het kroonjuweel van deze bedrijven bevindt zich Garbova(ten zuiden van de weg tussen de Alba Iulia-Sebeş-Sibiu. Deze mega hypermoderne melkveehouderij is ook bezienswaardig voor niet melkveehouders.

Grootste melkveebedrijf van Roemenië
Jan de Boer is een ondernemer die over zijn grenzen heen durft te kijken en heeft dit jaar een prachtig hotel genaamd “Casa Buna” geopend die op een steenworp afstand van zijn melkveehouder ligt. Een bezoek aan het grootste melkveebedrijf van Roemenië behoort tot de mogelijkheden, waar dagelijks meer dan 2000 koeien worden gemolken.

Rondleiding
Onder begeleiding krijgt u een rondleiding van circa een uur. Hotel Casa Buna heeft prachtig uitzicht over de Karpaten, landbouwvelden en bergdorpjes. Paarden, koeien en schapen bepalen het karakter van deze streek. Het complex dat circa. 15 ha. groot is, telt 14 hotelkamers met receptie en  restaurant. Een eigen oprijlaan met parkeerterrein en overal gratis Wifi. Het biedt tevens gelegenheid voor het houden van conferenties of seminars.

 

http://bit.ly/2iYozyN