In Oisterwijk wordt, zoals in elke Brabantse stad, de spoorzone herontwikkeld. Op het KVL-terrein, voormalig domein van de Koninklijke Verenigde Lederfabrieken wordt wonen en werken mooi gecombineerd. In deze industriële omgeving is de winkel en werkplaats van bakker en patissier Robèrt van Beckhoven gevestigd.

Robèrt, bekend van Heel Holland Bakt en CupCakeCup heeft hier een bijzondere werkplek gecreëerd. In de werkplaats kun je de bakkers en patissiers letterlijk op de vingers kijken. Boven de bakkerij is mooie ruimte gerealiseerd met een groot aantal werkbanken waar u zelf aan de slag kunt !

Deze middag was juist het deeg voor de nieuwjaarskoeken gemaakt. Het deeg moet nog een nachtje rusten, voordat de koeken worden gebakken. Vervolgens wordt de koek van een traditionele tekening voorzien, met wens en of jaartal. De ovale koeken van Robèrt zijn enkel op oudjaarsdag en de dag ervoor verkrijgbaar. In Tilburg en omgeving zijn deze nieuwjaarskoeken een oude traditie. Vroeger stuurden de Tilburgse wol- en textiel-baronnen de koeken door heel het land als relatiegeschenk.

De koeken ga ik u niet toesturen, maar mocht u in de buurt zijn, ga eens een kijkje nemen ! Wel wens ik u een fijne jaarwisseling en een heel gelukkig nieuwjaar. – Erwin Nas

Nieuwjaarskoek - Robèrt van Beckhoven
De koek van Robèrt van vorig jaar