rotterdam100-2016

Tijdens de How To Get There Summit van 17 november, het grootste innovatiefestival van Nederland, vindt de kick-off van de 2e editie van de talentencompetitie Rotterdam100 plaats. Met de Rotterdam 100 beogen burgemeester Aboutaleb en de aangesloten partners samen met toptalenten de Next Economy te realiseren.

De Rotterdam100 is een talentencompetitie voor studenten en young professionals van diverse disciplines die samen innovaties gaan ontwikkelen om de Next Economy te creëren. Een actueel thema voor de havenstad Rotterdam, omdat de metropool in moet spelen op de ontwikkelingen in een globaliserende wereld.

De stad en haar economie worden beïnvloed door veranderingen als voedsel- en grondstoffenschaarste, extremere weersomstandigheden, vervuiling en een groei van het aantal inwoners. Ontwikkelingen op gebieden als duurzame energie, ‘internet of things’, ‘big data’ en ‘open source innovation’ bieden kansen om in te spelen op deze veranderingen en te bouwen aan een toekomstbestendig Rotterdam.

Toptalenten werken samen met topbedrijven
Tijdens de Rotterdam100 worden toptalenten uit heel Nederland geschoold in innovatie en ondernemerschap door Stichting Maatschappij en Onderneming, het Erasmus Centre for Entrepreneurship en de Hogeschool Rotterdam. Vervolgens gaan zij in multidisciplinaire teams aan de slag met het oplossen van bedrijfscases van vooruitstrevende Rotterdamse bedrijven waaronder ABN AMRO, CGI , KPN, ENGIE en Port of Rotterdam.

Het team met het meest waardevolle idee wordt bekroond tot ‘Rotterdam’s Most Excellent’, ontvangt een aanbevelingsbrief van burgemeester Aboutaleb en een internationale trip naar de Global Get In The Ring Final.

Toekomstbestendige economie
Burgemeester Aboutaleb ziet de Rotterdam100 als een waardevol project voor Rotterdam: “In een snel veranderende wereld heeft Rotterdam jonge frisse denkers en doeners nodig die innovatieve ideeën ontwikkelen voor een toekomstbestendige economie. De Rotterdam100 biedt talenten de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en bedrijven nieuwe inzichten te bieden. Dit initiatief versterkt zo de innovatiekracht van Rotterdam”.

Geïnteresseerden studenten en young professionals kunnen zich aanmelden op:

http://www.rotterdam100.nl/

Where talents Excel, www.rotterdam100.nl, breedt@smo.nl, telefoon: 06 839 697 35