Vroeg of laat word je ermee geconfronteerd. Je wordt gepiepeld, persoonlijk of zakelijk. Het onderscheid is irrelevant. Het is eenvoudiger iemand van zijn stuk te brengen dan hem op een voetstuk te plaatsen.

Eén keer heb ik mijn gelijk gehaald en gekregen via de rechter. Het geeft geen voldoening, kost veel geld en het kwaad is geschied. Een andere keer heb ik het er maar bij gelaten. Beschadiging van iemands reputatie op internet komt zelden goed. Verantwoordelijken zijn heel moeilijk als dader te duiden.

Een welgemeend advies dat ik later kreeg van een ervaringsdeskundige : oog om oog, tand om tand. Meer zit er niet in. Het ligt niet in mijn aard.

Ik heb het meest bekende voorbeeld van reputatieschade verbeeld in het werk Maria Magdalena. Dat geeft voldoening. Ik stel me niet langer kandidaat. – Erwin Nas.

Maria Magdalena - Erwin Nas
Maria Magdalena – Erwin Nas