Musea voor hedendaagse kunst trekken steeds meer bezoekers. Mensen genieten van het kijken naar kunst en verdiepen zich graag in de ideeën en verbeelding van kunstenaars. Refine Art laat zien dat het verrassend goed mogelijk is om kunst van deze kwaliteit ook zelf te kopen.

Michiel van der Zanden is een van de eerste kunstenaars die Refine Art benaderde om mee samen te werken. In 2011 maakte hij grote indruk op ArtAmsterdam met zijn solo presentatie: een installatie van een statige virtuele kamer met schilderijen.

Nabootsen schijnwereld
Het werk van Van der Zanden is aantrekkelijk vanwege zijn hoge mate van vakmanschap in tegenstelling tot zijn luchtige onderwerpen. Daar waar de entertainment industrie – of het om nou om kermistoestellen, speelgoed of videogames gaat – een reële wereld imiteert, bootst hij deze schijnwereld na.

De waardering van collega kunstenaars voor zijn werk is groot. Ook valt zijn kunst op bij tentoonstellingsmakers zoals Matteo Bittanti uit Italië die Van der Zanden al tijden volgt en zijn werk dit jaar op de GAME VIDEO/ART. A SURVEY in de Contemporary Hall Gallery van IULM University in Milaan toonde.

Kunstenaarsboek
Als u voor 1 december 2016 een kunstwerk van Michiel van der Zanden koopt of een atelierafspraak maakt via Refine Art, krijgt u een gesigneerd exemplaar van zijn onlangs verschenen kunstenaarsboek ‘Color Works, Solids and Models http://bit.ly/2frpWWb cadeau.

http://bit.ly/2f9cfaU

refine-art-michiel-van-der-zanden