afgeprijsd-app

1 januari introduceerde de Nederlandse startup NoFoodWasted de app Afgeprijsd en bracht daarmee consumenten en supermarkten samen in de strijd tegen voedselverspilling. Met de nieuwe mijlpaal van de 150e supermarkt zet de succesvolle groeispurt van Afgeprijsd zich door en komt NoFoodWasted weer een stap dichterbij het bereiken van haar ambitieuze doelstelling: binnen vijf jaar 50 procent minder voedselverspilling.

Duurzaamheid
10 oktober was het de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vonden er duizenden inspirerende activiteiten plaats die samen lieten zien dat duurzaamheid noodzakelijk en winstgevend is. Nu alweer de 150e supermarkt zich heeft aangesloten bij Afgeprijsd, is het duidelijk dat ook de supermarktbranche in de toekomst voedselverspilling niet meer voor lief zal nemen en werk wil maken van duurzaamheid. De Afgeprijsd app biedt supermarkten de kans om de vraag naar THT-producten te stimuleren. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat het merendeel van deze producten moet worden weggegooid.

Hoe werkt het?
Met de app Afgeprijsd kan elke consument in een simpele oogopslag zien welke producten in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en daardoor met korting te koop zijn. Gerard van den Tweel is eigenaar van Albert Heijn Nijkerk. Deze supermarkt is de 150e Afgeprijsd-supermarkt: “De reden dat we in zee zijn gegaan met de app is vooral het feit dat Afgeprijsd goed is voor alle betrokken partijen. Wij dringen onze dervingskosten terug, de consumenten krijgen de kans om goedkoper boodschappen te doen en gezamenlijk doen we iets voor het milieu. Een win-win-win dus!”

Succesvolle groeispurt
NoFoodWasted heeft de ambitie om in 5 jaar tijd de voedselverspilling met 50% terug te dringen. Met de nieuwe mijlpaal van de 150e supermarkt zet de succesvolle groeispurt van Afgeprijsd zich door en komt NoFoodWasted weer een stap dichterbij het bereiken van haar ambitieuze doelstelling. Volgens oprichter August de Vocht zullen hierdoor steeds meer consumenten gebruik kunnen maken van de voordelen die de app te bieden heeft. “We hebben de laatste maanden weer gave nieuwe toepassingen geïntroduceerd zoals boodschappenlijstjes in de app en beacons in de supermarkten. Er hebben zich nu door het hele land supermarkten aangesloten bij onze app. In korte tijd zijn we daarmee uitgegroeid tot de grootste app tegen voedselverspilling van Europa. Er zijn zelfs al concrete plannen om uit te breiden naar België en Duitsland. Fantastisch!”

Toekomst
In de toekomst legt NoFoodWasted zich toe op een nog directere en actievere consumentbenadering door op verschillende manieren een grotere rol te spelen in de fase vóór het boodschappen doen. Met een grotere bewustwording stuurt het aan op een gedragsverandering waarbij de emotie, beleving en verantwoordelijkheid voor voedingsmiddelen centraal staat. De laatste toevoeging aan de app, een boodschappenlijst die gedeeld kan worden met vrienden, huisgenoten of familie, is de eerste stap in die richting.

http://www.nfdwstd.com/ https://www.facebook.com/NoFoodWasted/?fref=ts