Openbaring 04:04 by Erwin Nas

Ik ben al een uur aan het zoeken naar een passage in de belastingwetgeving die ongeveer luidt als : »niet meer dan strikt noodzakelijk«. Ik meende dat het in de AWR stond, kan het niet vinden. Iemand ?

Anyways. Het komt erop neer, iedereen mag binnen de grenzen van de wet uitspoken en bekokstoven wat hem goeddunkt. Totdat een bevoegde instantie zegt : »Hooo, stop, tot hier, en niet verder !« »Ja, meneer.«

Eén persoon echter kan zich omwille van zijn functie dit soort grappen en grollen niet veroorloven : de koning. Het land is te klein als er een postbus aan de gevel van Noordeinde wordt ontdekt.

Geen product is de afgelopen jaren zo veel duurder geworden als de postzegel van postNL die op een brief moet worden geplakt. De Autoriteit Consument & Markt heeft persoonlijk toestemming gegeven.

PostNL laat optekenen dat het postverkeer jaarlijks met maar liefst 10% afneemt. Dat zou je niet zeggen als je alleen al op de Zuidas alle postbussen telt. Ik verstuur mijn brievenbuspost via DHL.

Weer één van de vele jaarlijkse rondedansjes van de hoogedelgestrenge heeren en vrouwen tenietgedaan : De koning is niet belastingplichtig. Punt. – Erwin Nas.