Catalogus 2001 Design Academy
Catalogus 2001 Design Academy

Van 22 t/m 30 oktober a.s. vindt in Eindhoven voor de vijftiende keer de Dutch Design Week plaats. Gedenkwaardig, de 15e editie al, een lustrum !

Ik sta voor mijn boekenkast en zie dat mijn verzameling catalogi van de Design Academy start bij »graduation 2001«. Ik was aanwezig bij de geboorte van de Dutch Design Week Eindhoven ! Dat heb ik me niet eerder gerealiseerd.

Bladerend door de catalogus 2001, samengesteld door Lidewij Edelkoort, valt het me op dat enkele van de afgestudeerden via de toegepaste kunst, design, inmiddels tot het domein van de beeldende kunst zijn toegetreden. De twee meest bekende namen zijn wellicht die van Joost van Bleiswijk en Kiki van Eijk.

Tot voor kort was kunst verbeelding van de werkelijkheid. Wellicht is hedendaags design, geworteld in het verleden, geblikt op de toekomst, de kunst van Nu. Komt het zien in Eindhoven ! – Erwin Nas.