biz eindhoven

Alle ondernemers en vastgoedeigenaren in het centrum van Eindhoven vormen per 1 januari 2017 de grootste bedrijveninvesteringszone (BIZ) van Nederland.

Bij elkaar zijn het zo’n 2050 ondernemers en vastgoedeigenaren. Ze creëren hiermee een gezamenlijk investeringsbudget van zo’n vier miljoen euro voor de komende vijf jaar. BIZ Eindhoven besteedt dit geld aan verdere versterking van de aantrekkelijkheid en kwaliteit van de binnenstad.

Flagship stores
Ruim 86% van de ondernemers en 68% van de vastgoedeigenaren – met een totale waarde qua vastgoedportefeuille van 1,3 miljard euro – hebben ja gezegd. De BIZ Eindhoven Centrum is door zijn omvang uniek in Nederland. De BIZ Eindhoven is de eerste in Nederland waarin alle deelnemers: horeca, detailhandel en vastgoedeigenaren, de krachten bundelen.

Jan Carel Schut, voorzitter stichting BIZ Eindhoven Centrum en initiator van BIZ: “Eindhoven heeft een goed functionerend centrum met flagship stores en grootschalige formules, aangevuld met een aantrekkelijke mix van locale horeca, detailhandel, zakelijke dienstverlening en culturele instellingen. De ondernemers in het centrum werkten al langer samen en hadden een eigen ondernemersfonds op basis van reclamebelasting. In combinatie met de investeringen van de vastgoedeigenaren die (naar rato van hun WOZ-waarde) erbij komen, neemt onze totale slagkracht enorm toe. Samen staan we veel sterker dan ieder voor zich. We kunnen echt verschil maken en ons onderscheidend vermogen verder uitbouwen.”

Langer in het centrum
De gemeente Eindhoven organiseerde de stemming op verzoek van de ondernemers. Stad & Co heeft de totstandkoming van de BIZ begeleid. Farzad Ghaus, directeur Stad & Co: “We hebben honderden ondernemers en eigenaren persoonlijk bezocht om ze te informeren over de BIZ en om vragen te beantwoorden. Het is heel mooi te zien dat BIZ voor nieuwe samenwerkingen en voor reuring in het centrum heeft gezorgd. Dat is heel belangrijk voor de slagkracht van de BIZ.”

Wethouder Jakob Wedemeijer (actieve stad, diversiteit en vergunningen): “Als wethouder ben ik hartstikke trots op het feit dat in onze stad retailers en vastgoedeigenaren de handen ineen slaan, ook financieel, om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken. Het laat zien dat ze samen vertrouwen hebben in de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat in de nabije toekomst nog meer Eindhovenaren, en ook bezoekers van buiten de stad, langer in het centrum willen gaan verblijven en meer gaan besteden.”

http://www.eindhoven.nl/actueel/nieuws/Eindhoven-krijgt-grootste-BIZ-van-Nederland.htm