Roemenie - 5

Het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH) , de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), BG & Partners en Wise Finance Solutions hebben een seminar ‘Vestig uw bedrijf in Roemenië’ georganiseerd.

Daarbij wordt nauw samengewerkt met de Nederlandse Ambassade in Boekarest. Het seminar wordt gehouden op 21 april 2016. Het is een voortzetting van de ronde tafel bijeenkomst ‘Het kapitaliseren van de zakelijke mogelijkheden in Roemenië’.

Het seminar richt zich op de operationele aspecten van lokale zakelijke activiteiten in Roemenië. Per sleutelsector wordt specifieke informatie verschaft. Het betreft onder meer de IT, de automotive industrie, de logistiek, land- en tuinbouw en textiel. Bovendien krijgen de deelnemers informatie uit eerste hand over de handelsmissie van 12 tot 16 juni naar Roemenië.

Voorlopig programma

12.45-13.00 uur, Registratie, koffie & thee;
13.00-13.20 uur, Introductie en openingswoord, o.a. Mr. Bas Pulles, Directeur Internationaal programma RVO;
13.20-13.40 uur, Presentatie van het Roemenie Landen Programma. Concusies van de Ronde Tafel Conferentie van 8 maart, Dr. Dewanand Mahadew, manager Kennismanagement NCH;
13.40-14.00 uur, Zakelijke mogelijkheden en steun voor Nederlandse ondernemers in Roemenie, Mr. Huub von Frijtag Drabbe, Economisch raadgever van de Nederlandse Ambassade Boekarest, en Mr. Mihill Luli, manager zakelijke Ontwikkeling van de RVO;
14.00-14.20 uur, Sleutelaspecten bij de vestiging van een bedrijf in Roemenie, Mevr. Brindusa Gritu, BG & Partners;
14.20-14.30 uur, Roemeense overheidssteun en EU subsidies per marktsegment, Mr. Bogdan Hossu, Wise Finance Solutions;
14.30-14.45, Koffiepauze;

14.45-15.30 uur, twee case-studies van Nederlandse bedrijven in Roemenië;
15.30-16.30 uur, sectorspecifieke excursies, onder andere IT, land- en tuinbouw, textiel, logistiek en de automotive industrie. Je kunt je keuze bij de registratie doorgeven. Hoogtepunten uit:•Brede Perspectieven – Dr. Dewanand Mahadew, manager Kennismanagement NCH;
•Sector-specifieke juridische perspectieven – Mevr. Brindusa Gritu, BG & Partners;
•Financieringsmogelijkheden per sector – Mr. Bogdan Hossu, Wise Finance Solutions;16.30-17.00 uur, Handelsmissie naar Roemenië, Programma en reispakket – Mevr. Celeste Flores, projectmanager NCH geeft ondersteunende informatie namens RVO, de Nederlandse Ambassade in Boekarest, BG & Partners, Wise Finance Solutions en Tarom;

17.00 uur-18.00, Netwerk Receptie.

http://www.handelsbevordering.nl/regios/europa/roemenie/ Patty Hilleveld (philleveld@nchnl.nl), Celeste Flores, cflores@nchnl.nl, +31 (0)70 344 1551