fiat - 1     fiat - 2

Alfredo Altavilla van de Fiat Chrysler Automobiles in Turijn vertelde over de uitbreiding van het personeelsbestand met nog eens 1000 man. Het vindt plaats in de regio EMEA, Turijn. Het komt bovenop de 1550 extra banen in Melfi in Zuid-Italië waar de productie van de Fiat Renegade en de Fiat 500 X is gestart.

Tot december 2015 komen er nog eens 500 banen bijkomen in Melfi, liet Altavilla weten in een meeting met de vakbonden in Turijn. Melfi kan over een tijdje 1200 auto’s per dag bouwen. Hiervoor wordt de assemblagelijn tijdens de zomerstop in augustus  aangepast. Het gaat om een investering van circa 50 miljoen euro. Er komen 18 robots bij. Er komen ook uitbreidingen op de afdeling waar de auto’s van lak worden voorzien en de sectie waar de auto’s compleet van de band zullen rollen.

Nog nooit zoveel slagkracht
Deze maand komen er 250 man bij en in december nog eens 350. De uitbreiding zal daarnaast tot ongeveer 400 extra banen in de toeleveringsindustrie zorgen. Extra personeel zal worden aangesteld bij Sevel in Atessa, in Cassino, Termoli, Verrone – de voormalige Lancia motorenfabriek in Biella, tegenwoordig Fiat Powertrain transmissies – en in Vento bij VM.

Het is lang geleden dat Fiat in deze positie zat en dergelijke aantallen personeel kon aannemen. Volgens een commentaar van John Elkann is Fiat internationaal sterker dan ooit. De firma als geheel is dan wel internationaler, aldus de kleinzoon van Agnelli, maar de Italiaanse bedrijfstak heeft nog nooit zoveel slagkracht gehad.

We zien het terug in de toename van de productie in de Italiaanse auto-industrie over de afgelopen maanden. In april noteerde men een groei van 55,9% ten opzichte van de vierde maand in 2014. Het zijn de hoogste groeicijfers sinds 2009. De groei duurt al zeven maanden. Vanaf januari gezien is de productie met 41% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Fiat Chrysler heeft het grootste aandeel hierin.

http://www.autoedizione.nl/1000-extra-banen-voor-italiaanse-fabrieken-fca/ http://bit.ly/1L4A12q