SXSW_2015_Family_CMYK-02

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie steunt zestien Nederlandse partijen die hun projecten, producten en ideeën presenteren op het South by Southwest Festival 2015 in Austin, Texas. SXSW is een van de belangrijke festivals op het gebied van technologie, film en muziek.

De geselecteerde partijen presenteren zich in het Interactieve Programma, de Game Expo, het Film & Digital Domain en Award competities. De projecten onderscheiden zich door een eigenzinnige insteek en een sterk design. Gezamenlijk tonen ze de veelzijdigheid van de Nederlandse creatieve industrie op het gebied van technologische innovatie, games, design, wearables, film en transmedia storytelling.

Knuffeldrones
Het Utrechtse Medialab SETUP geeft een workshop Knuffeldrones over de rol van drones in onze samenleving. De prijswinnende interactieve documentaire Love Radio Rwanda is genomineerd in de Interactive Innovation competitie en het IDFA presenteert haar transmediale programma Immersive Reality.

Ontwerper Pauline van Dongen doet net als vorig jaar mee, dit keer met het onderzoek Body Informed 3D Printed Fashion over hoe via het lichaam verkregen data omgezet kan worden in 3D-geprinte patronen. Op de Game Expo kun je verschillende Nederlandse games spelen, waaronder Bounden, een dansgame voor twee spelers op een smartphone die ontwikkeld is in samenwerking met het Nationaal Ballet.

Het South by Southwest festival 2015 vindt plaats van 13 tot en met 22 maart 2015 in Austin, Texas en biedt een mix van grote bedrijven, startups en artistieke producties. Het festival is gericht op innovatie en heeft een belangrijke netwerkfunctie.

http://stimuleringsfonds.nl/nl/actueel/nieuws/stimuleringsfonds_ondersteunt_zestien_nederlandse_partijen_op_sxsw_/